Dec
29
2017

Nyårshelgen

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Halmstad lördag:

– 6 Rapide Cash (lopp 2) tycker jag är ett fint sto som känns bra inför detta. Jag tror att hon är med och gör upp om det.

– 11 Chiquitita Diablo (lopp 3) gick okej på Jägersro. Hon hade stått över lite inför det och borde normalt sett gå framåt. Jag tror hon kommer gå bra.

– 13 Global Upper Style (lopp 3) ser allt bra ut med. Hon har tagit tre snygga spetssegrar, men nu blir det bakifrån. Jag tror inte det är några problem och hon är inte stänkrädd, så hon ska gå bra bakifrån också.

– 14 Emmeline Follo (lopp 3) gör bra dagsverken hela tiden och tar goda placeringar. Det är goda chanser att hon gör det här också.

– 10 Makera (V75-1) kämpar på ett berömvärt sätt och gör bra dagsverken. Allt ser bra ut för henne och jag tror hon är långt framme igen. Vanlig vagn istället för jänkarvagn – annars norskt huvudlag som senast.

– 15 Global Tendency (V75-1) får stanna hemma på grund av kolik.

– 6 Star Costashorta (V75-2) utvecklas fint och går fina prestationer varje gång. Han känns bara bra inför detta. Han vinner ofta, men kan nog ta en god placering här. Det blir halvstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 10 Ironman Pellini (V75-2) känns bra. Han blev lite trött till slut på Åby senast, men innerspåret var tungsprunget så jag förlåter honom. Jag tror han är vassare den här gången då han hade stått över lite inför senast. Allting ser bra ut och det ska bli intressant att prova honom på V75. Det blir norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 8 Klara Håleryd (V75-4) hänger med, men har väl inte visat det lilla extra ännu. Hon får smyga med och kan ta en god slant om det löser sig. Man får köra lite snällt med henne och har ett bra smygläge. Det blir öppet huvudlag med murphybländare på insidan och vanlig vagn som senast.

– 10 Bonete (V75-4) sköter sig strålande och gör jämna och fina prestationer. Hon tar en god placering här. Det blir helstängt huvudlag, men vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 13 Julia af Solnäs (V75-4) känns bara bra och har visat toppform. Jag tror hon missgynnades av den hårda banan senast på Solvalla, men visade väldigt bra form mellan galopperna. Hon känns bara bra och det blir norskt huvudlag istället för halvstängt huvudlag nu. Vanlig vagn som tidigare.

– 15 Global Tenderness (V75-4) har varit rätt så blek två gånger och vi hittade inga fel, så hon fick en träningsperiod. Hon känns helt okej, men är lite svårbedömd tycker jag. Hon får visa i lopp innan man vågar tro på henne. Vanlig vagn istället för jänkarvagn, men helstängt huvudlag som senast.

– 2 Nobel Southwind (V75-5) galopperade i rygg ledaren senast och hade blivit tvåa senast. Jag har ingen bra förklaring då han tappade rytm på ett steg. Han känns normal i träningen och nu blir det helstängt och jänkarvagn istället för norskt huvudlag och vanlig vagn.

– 4 Justice Ås (V75-6) känns bara bra och vi har siktat på det här loppet efter Oslo-starten. Det var ju den här veckan som de ändrade klasserna och höjde taket på silverdivisionen till 1,7 miljoner istället för 1,5 miljoner. Jag blev väldigt nöjd när jag drog upp spår fyra och jag är väldigt optimistisk för han känns så fin och fick ett perfekt läge. Det blir helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 10 Rex Lane (V75-7) känns bara bra. Han vann ett billigt lunchlopp senast, men var så rak och fin. Han känns bara bra efteråt och jag tror på en bra insats. Jag tror inte han är sämre bakifrån och det blir norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 1 Hortense F.Boko (lopp 12) är en problemhäst vi har fått in från Solvalla. Jag har också haft lite problem med henne, men jag körde ett banjobb för tio dagar sedan och då var hon fin. Det känns som att det finns en del i henne, men det är ju upp till bevis.

Örebro söndag:

– 13 Frankie Brodde (V75-1) var bra i comebacken senast och allting verkar stabilt efteråt. Han får gå med skor nu och är bäst utan, men nu är det som det är. Distansen har han ingenting emot och med lite klaff är han långt framme. Det blir helstängt huvudlag som senast, men vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 6 Going Diablo (V75-3) gick bra senast och känns bara fin inför detta. Jag tror på en god insats och det är intressant om vi når ledningen. Det blir murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt jänkarvagn som senast.

– 2 M.T.Mighty Winner (V75-4) hade ryckt upp sig avsevärt senast. Det var en snabb avslutning och allt känns bra. Med senaste loppet på näthinnan så måste man tro lite på honom. Han har gått lite med handbromsen i tidigare, men det blev bättre senast med huvudstång. Vi fortsätter med can’t see back på insidan och murphybländare på utsidan samt vanlig vagn.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”