Jan
3
2018

Veckans starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Jägersro onsdag:

– 3 Eldorado Mearas (lopp 3) gjort två starter och gjort allt rätt. Allt ser bra ut så jag tro på en bra insats. Läget är lurigt, men det känns som han tar loppen på bra sätt.

– 2 Sunna Love (lopp 5) gick positivt senast tycker jag. Det är en häst man får köra lite på chans med och då får man göra idag också. Klaffar det kan hon ta en god placering.

– 10 Tjurkhults Dealer (lopp 5) är också en häst man får köra försiktigt med. Gick helt okej i comebacken, men kräver snälla upplägg. En god placering är realistiskt.

– 7 Legend Brodde (V86-5) har stått över för lite småskavanker och har varit lite förkyld. Han känns fin nu och möter bra hästar, så med spår långt ut får vi ligga lågt. Det viktiga är att han kommer igång nu. Det blir halvstängt istället för norskt huvudlag och jänkarvagn istället för vanlig vagn.

– 5 Le Vicomte (V86-7) har gjort två klart godkända lopp efter lite uppehåll och allt ser bra ut. Jag var lite besviken efter senaste starten, men jag är nöjd när man summerar det eftersom innerspåret var krävande den dagen. Jag tror det är en bra häst och jag tror han är på gång. Idag kör vi med norskt huvudlag istället för öppet huvudlag. Vanlig vagn som tidigare.

Åby torsdag:

– 6 Key West Snapper (lopp 1) gick okej i debuten. Han uppförde sig mycket bra och travade fint, men jag hade förväntat mig en lite vassare insats. Han känns bra inför detta och han vinner när som helst.

– 10 Exclusive Rivner (lopp 2) är en trög häst, men väldigt positiv avslutning senast. Det var förvånansvärt bra även om det var ett billigt lopp. Det var positivt och jag hoppas det kan bli lite kontinuitet för då har hon en del innestående.

– 14 Magnifik Coktail (V64-2) gör bra dagsverken, men senaste loppet kan man glömma. Han gör det bra utan att vinna och nu är det tredje ledet så då får man får göra det bästa av situationen. Allt känns bra iallafall. Det blir norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 8 Marjons Ivory (V64-4) har fått ett break och en träningsperiod inför detta och hon känns riktigt bra i träningen nu. Hon är dock nervös i startmomenten och det viktiga är att hon går felfritt. Vi hoppas det ska funka nu och att hon går felfritt, men får ligga lågt med tanke på läget. Positiva träningsrundor dock vill jag understryka. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

Axevalla måndag:

– Hurry Dynamite (lopp 3) är en lite het och besvärlig häst, men han har fungerat bra i träningen nu. Allt ser bra ut och jag tror på en god insats. Fick ju perfekt utgångsläge också.

– New Moon Pellini (lopp 8) har också fått en träningsperiod och ser bra ut inför detta. Han har inte visat det lilla extra, men gör det klart godkänt varje gång.

*

Startkommentarer till Åby torsdag nästa vecka utgår då Peter är på semester. Vi återkommer till V75 på Jägersro 13/1.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”