Jan
12
2018

”Väldigt bra för sin klass”

Jägersro lördag:

1 Robin Hood (lopp 2) sårskada – kan ej starta.

1 Powderfinger (lopp 3) har tränat riktigt fint och även tidigare visat att han är en bra häst. Han är väl förberedd inför debuten för mig och det ska bli intressant att börja tävla med honom. Han har gått två banjobb som jag varit nöjd med. Vi kör med murphybländare och vanlig vagn. 

12 Tjurkhults Dealer (lopp 3) får smyga med och försöka ta en god placering, det är vad som är realistiskt. Han tävlar med norskt huvudlag och vanlig vagn.

3 Klara Håleryd (lopp 4) hamnade i en trött rygg senast och drogs sist, så den starten kan man glömma. Det är en smygarhäst som får smyga med och försöka ta en god placering. Precis som senast tävlar hon med vanlig vagn och murphy.

14 Sunna Love (lopp 4) gick klart godkänt senast. Hon kämpade på bra och får smyga med i sikte på en god placering här. Det ska mycket till för att någon av våra ska vinna loppet. Sunna Love går med vanlig vagn och norskt huvudlag. 

5 Count Response (V75-1) är bra i ordning. Tyvärr fick han spår fem, det är ju voltstart, och det är såklart ett litet orosmoment. Senast åkte vi med honom till Danmark bara för att det handlade om ett lopp med passande låg prissumma – så att han vid seger inte skulle kliva över klassgränsen. Tanken därefter var att starta honom på V75 på hemmaplan, men han kom inte med där. Istället kom han med här och tror jag att han kommer att göra ett bra lopp, bara han tar sig iväg från start. Hästen kommer från två fina insatser och har bara känts positiv hemma efteråt. Precis som senast blir det öppet huvudlag med murphybländare på insidan, samt vanlig vagn.

5 Dreams Take Time (V75-3) har det mest krånglat för i år. Det har varit småskavanker, men nu känns han i alla fall fräsch och fin. Vi siktar på ett smyglopp och en god placering. Han är inget för spelarna denna gång. Precis som senast kör vi med norskt huvudlag och jänkarvagn.

11 Global Tendency (V75-4) gick bra senast för Stefan Söderkvist. Hon spurtade fint och håller nyttig form. Med rätt resa så fäller hon en del till slut på nytt. Det är ingen stor vinstchans, men lite smygform har hon nog. Att hästen aldrig vunnit med skor runt om? Ja, allra bäst löper hon utan skor, så är det. Liksom senast kör vi med murphybländare på insidan, can’t see back på utsidan samt vanlig vagn. 

– 14 Julia Af Solnäs (V75-4) gick fantastiskt senast, det får jag säga. Hon har riktig toppform och jag har bara fått positiva rapporter på henne under veckan, under min semester i Dubai. Allt ser med andra ord bara bra ut och hon är väldigt bra för sin klass. Hon kliver iväg bra från spåret, men springvolt innebär ändå vingelrisk då hästarna invändigt om oss också har chansen att få en snabb start. Norskt huvudlag och vanlig vagn, precis som senast. 

– 1 Going Diablo (V75-5) blev det helt fel för senast. Hon fick backas sist och gick sedan helt okej i skymundan. Här har vi bra smygläge och jag tror att hon kan ta en god placering. Vi kör precis som senast – med murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt jänkarvagn. 

3 Makera (V75-5) står för fina dagsverk och är alltid en liten outsider i den här typen av lopp, även om det är länge sedan som hon vann. Hon behöver rätt resa för att det ska kunna gå vägen och till skillnad mot senast, när det var voltstart, åker ”jänkarn” på den här gången. Som vanligt tävlar hon med norskt huvudlag. 

10 Ultimate Wine (V75-5) missgynnas av bakspåret då hon ofta tar bra positioner från framspår. Hon får göra det bästa av situationen och realistiskt är att hoppas på en slant. Öppet huvudlag med murphybländare på insidan osamt jänkarvagn, precis som senast.

11 Kash Brodda (V75-5) gick helt okej senast. Hon försvarade sin heder tycker jag, det blev fel kört för oss helt enkelt, det är bara att glömma det loppet. Jag misstänker att hon är bästa hästen i fältet, men sedan kan det såklart strula från det här läget. Hon håller stilen och jag har inte känslan av att det är svårare att vinna från bakspår på Jägersro jämfört med andra banor. Det är svårt att snacka taktik, vi får se vad det blir för tempo och så, men hon tål att köras offensivt ifall jag skulle välja det upplägget. Norskt huvudlag och vanlig vagn på nytt.

7 Staro Ivy League (V75-7) går alltid hela vägen hem och jag tycker att han var strålande i V75-finalen senast. Att han på sju försök är segerlös över distansen borde vara en slump, så som jag ser det borde distansen i alla fall vara ett plus då han ju är småstarkt. Spåret innebär vingelrisk och vi får hoppas på högt tempo i täten och gå med i draget till slut. Då tar han en del över upploppet. Precis som senast blir det öppet huvudlag med murphybländare på insidan samt jänkarvagn.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”