apr
13
2018

Kalmar fredag och Jägersro lördag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Kalmar fredag:

– 12 Sobel Jasmine (lopp 2) tycker jag är ett fint sto. Det är en helsyster till Sobel Conway. Spår tolv gör att det blir svårt att vinna, men jag gillar hästen och det ska bli intressant att börja tävla med henne.

Jägersro lördag:

– 7 Bonete (lopp 3) gör bra dagsverken hela tiden. Pigg spurt senast och med lite klaff tar hon en framskjuten placering igen.

– 14 Sunna Love (lopp 3) spurtade också piggt senast. Hon kom loss senast och gick snabbt över linjen. Hon kan också ta en framskjuten placering om det klaffar.

– 5 Hurry Dynamite (lopp 4) är som han är. Det är en lynnig häst, men Peter Zadel har bra hand med honom. Om han går felfritt kan han vara långt framme.

– 6 Muscle Lane (V75-1) var jag nöjd med i årsdebuten. Nu möter han några bra hästar, så jag begär inte att han ska vinna. Jag hoppas han fungerar lika bra som senast och nu blir det norskt huvudlag istället för öppet huvudlag. Han är på gång, men att vinna blir svårt. Skor runt om och vanlig vagn som senast.

– 10 Tour Knight (V75-2) var strålande senast och var verkligen på hugget från start. Det var nog första gången hon gick i spets för oss och med det på näthinnan tror jag hon tar en framskjuten placering. Det blir skor runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

Julia Af Solnäs har karledsinflammation och får stanna hemma.

– 12 Sobel Conway (V75-5) var strålande i årsdebuten och var mycket spänstig och fin. Synd på spåret såklart, men det är 2600 meter och jag känner mig inte golvad trots spår tolv. Det ska kanske mycket till att vinna, men allt känns bra och det blir barfota runt om och öppet huvudlag med murphybländare på insidan som senast. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 6 Springover (V75-6) känns bara bra. Han har pausat och tränats nu med sikte på detta i sex veckor, men möter tuffa kamrater och får verkligen bekänna färg. Han känns fin i alla fall och det blir barfota runt om istället för skor runt om. Norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 7 Star Costashorta (V75-7) var också fin i årsdebuten och känns riktigt fin i träningen. Läget och att han är medium från start gör att det är vingelrisk, men hästen är bra och att han står hårt inne tycker jag inte spelar så stor roll. Det blir barfota runt om, halvstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”