apr
26
2018

Startkommentarer fredag, lördag och söndag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Åby fredag:

– 8 Borups Regent (lopp 1) gick positivt senast när Ingves körde. Jag tror nog det var det bästa han gjort och han är lite på gång. Läget gör att det ser jobbigt ut, men hästen är uppåt.

– 10 Global Upper Style (V64-1) gick bra i årsdebuten och normalt ska hon gå framåt med loppet i kroppen. Vi hoppas på en finalplats såklart. Vinna är långsökt då Vamp Kronos är en klass för sig. Det blir murphy den här gången, vilket är enda ändringen. Jänkarvagn och barfota runt om som senast.

– 10 Le Vicomte (V64-2) tog en snöplig galopp senast. Han var för ivrig bakom bilen och det loppet kan man glömma. Jag tror han är i ordning, men möter också flera bra hästar. Han är lite på väg uppåt i alla fall och vi hoppas på en finalplats även här. Det blir norskt huvudlag, jänkarvagn och barfota fram.

– 5 Swarovski Broline (V64-3) gick okej senast, men hade lite problem med svängarna. Nu ska hon gå med en murphy för att räta upp henne och vi provar igen helt enkelt. Hon är lite på gång tycker jag. Barfota runt om och vanlig vagn som senast.

– 7 Mily (V64-3) ser allt bra ut med. Hon var härlig i årsdebuten och gick en härlig speed där. Allt ser bra ut förutom utgångsläget och det är vingelrisk såklart. Hon har en fin speed om hon har häng på fältet och det är nog goda chanser att spurta ned många ifall hon får rätt lopp. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 3 Chiquitita Diablo (V64-4) har gjort tre fina lopp i år efter en träningsperiod och den här gången ska vi plocka alla skorna. Jag inbillar mig att det ska ge en bra kick. Hon har gått med järnskor hela tiden och jag har bara väntat in det här loppet för att rycka skorna. Hon känns riktigt fin i träningen måste jag säga. Fortsatt norskt huvudlag och jänkarvagn.

– 4 Run Chica Run (V64-4) känns bara bra. Jag hade tänkt göra årsdebut för någon månad sedan, men vi fick lägga om planen. Senaste veckorna har allt flutit på fint. Hon har inte startat på länge, men är vältränad och känns bara bra. Jag tycker hon har visat att hon tillhör de bättre i årgången, så jag är hoppfull. Det blir öppet huvudlag och jänkarvagn som senast. Barfota bak istället för barfota runt om.

– 10 Harmon Boko (V64-5) debuterar för mig. Han har känts så fin och vi har gått igenom honom utan anmärkningar, så jag tänkte att jag kan prova här. Det finns inga lätta lopp för honom ändå. Det är en härlig häst, det lilla jag kört, men det blir en ny upplevelse att tävla med honom. Det blir jänkarvagn, barfota fram och norskt huvudlag.

– 1 Veroni (lopp 10) är en liten härlig kämpe. Gick utanpå ledaren senast och vann på vilja. Hon är bra i sådana här sammanhang. Hon kan inte utnyttja läget, men tar många på sin fina inställning.

Åby lördag:

– 12 Kaiser Håleryd (V75-2) känns bara bra. Det blir svårt från spår tolv och det är tuffare motstånd än tidigare. En placering är realistiskt. Barfota fram och norskt huvudlag som senast. Jänkarvagn för första gången.

– 8 Sobel Conway (V75-6) är allting bara bra med. Allt är bra utom spåret och det drar ned möjligheterna. Det är fördel för 7 från start, men min häst är i ordning och han har varit så fin i de här starterna i år. Barfota runt om och öppet huvudlag med murphy som senast. Jänkarvagn istället för vanlig vagn.

Vaggeryd söndag:

– Ofelia O.E. (lopp 1) känns riktigt fin. Det är ett flott sto som är väl förberedd och jag tror hon kommer gå bra.

– Call It Magic (lopp 2) tog en snöplig galopp senast och hade nog blivit tvåa på Åby. Nu ska vi plocka framskorna och jag hoppas det ska flyta bättre då. Vinner lopp när som helst.

– 12 Emmeline Follo (GS75-2) kämpar på bra, men har många att runda. Hon håller nyttig form och det blir vanlig vagn, murphy och can’t see back-rulle samt barfota runt om som senast. 

– 12 Hurry Dynamite (GS75-4) är lite het och stökig av sig, men helt okej kapacitet för sin klass. Det blir urryckare för första gången nu. Det blir skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag som senast.

– 5 Poplar Broline (GS75-6) känns riktigt fin nu och jag tror han kommer gå bra. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn istället för skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn.

– 3 Count Response (GS75-7) känns bättre än någonsin måste jag säga och det vore konstigt om han inte gick bra. Han är så mjuk och smidig nu. Det blir barfota fram istället för skor runt om. Vanlig vagn och öppet huvudlag med murphy som senast.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”