maj
11
2018

Lördag, söndag och måndag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Åby lördag:

– 6 Blanche (lopp 3) känns riktigt på gång. Hon vann på en 12-tid från dödens näst senast och gången efter sade Söderkvist att det var olycksfall att hon galopperade. Intressant läge nu och jag tror på henne. Vanlig vagn och barfota.

– 5 Kaiser Håleryd (lopp 4) gör hela tiden vad han kan. Mötte jättetuffa hästar senast och det är rätt tufft den här gången också – jag försöker gå invändigt och ta en god placering. Barfota fram och jänkarvagn som senast.

– 9 Global Upper Style (V75-1) har gått bra i de senaste starterna. Hon fick ett bra läge och smyger med. Kan mycket väl ta en god placering. Rår inte på de bästa, men hon kan få ett fint lopp med flyt. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag med murphybländare på insidan och jänkarvagn som senast.

– 1 Sobel Conway (V75-6) ser allting bra ut med. Jag laddar från start och hoppas hålla ut samtliga – det är min målsättning. Vi har fördel mot Magic Gwin i och med spåren och vi var ju jämnsnabba senast vi möttes. Håller vi ledningen borde det bli strid. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag med murphybländare på insidan och jänkarvagn som senast.

– 7 Masterglide (V75-6) var lite seg i årsdebuten, så det var jag lite besviken på. Vi ska kolla honom i halsen senare idag, så det inte är något fel där. Jag ligger lågt med tanke på läget och motståndet. Det blir skor runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

Charlottenlund söndag:

– 7 Kash Brodda (V75-1) är mycket tränad och allt ser bra ut. Jag ligger nog lite lågt ändå – vi spår långt för ut och det är fina hästar med. Samtidigt vet man att hon är bra själv, så lite svårbedömd är hon allt. Det blir skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn.

– 1 Springover (V75-6) ser bara fin ut och läget kan han inte utnyttja så det gäller att vi har flyt. Han har härlig form för dagen i alla fall och det blir barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 5 Generaal Bianco (V75-7) ser allting bra ut med och det ska bli intressant att möta de bästa och se hur han hävdar sig. Det är ovanligt tufft i Copenhagen Cup i år tycker jag, så det blir svårt. Jag har i alla fall bara positivt att rapportera om. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn som senast.

Tingsryd söndag:

– 5 Global Tenderness (lopp 1) gick helt okej i Kalmar då hon gick i dödens. Hon har ett lämpligt lopp och jag tror mycket på henne.

Halmstad måndag:

– 4 Borups Syren (lopp 2) gör tävlingsdebut. Hon ska jag köra försiktigt med och jag tror inte hon segerstrider. Det blir ett led i utvecklingen detta.

– 6 Global Woodstock (V64-3) känns bara fin och har visat att han är bra. Nu möter han ett par av de bästa i årgången, så det är helt annat motstånd. Det blir intressant att se i alla fall och det blir skor runt om, halvstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 2 Je T’aime Lucky (V64-6) ser fin ut i träningen och jag tror på en god insats. Möter öppna hästar nu, så det blir tufft. Jag får försöka köra ett snällt lopp och vara bland de sex är realistiskt. Det blir barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 6 Chiquitita Diablo (V64-6) plockade vi av skorna senast och det klarade hon inte. Så nu återgår vi till skor fram. Hon känns bara bra och håller fin form. Vi fortsätter norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 7 Honey Diablo (V64-6) kommer så smått för varje start och ska gå barfota runt om den här gången. Hon möter tuffa hästar och vi går mest ut för att det är hemmaplan och hoppas hon är med bland de sex. Det blir norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 9 Call It Magic (lopp 11) har varit okej, men inte det där lilla extra, så jag får köra lite snällt med henne. Så får vi se om hon utvecklas med loppen och hon behöver hitta en växel till.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”