sep
18
2018

Solvalla tisdag och Jägersro onsdag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Solvalla tisdag:

– Dancinqueendiablo (lopp 1) hade feber och fick stanna hemma.

– 8 Look Håleryd (lopp 3) går bra varje gång och jag är nöjd med honom. Han fungerade fint med helstängt senast, men nu blir det tufft med spår åtta och några bra emot. Vi gör det bästa av situationen, men det kommer lite tidigt det här. Det blir skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 4 Borups Syren (V65-2) kämpar på bra och gör fina dagsverken. Loppet kommer tidigt för henne, så det gäller att smyga med och se hur långt hon räcker. Hon lättas fram och går barfota bak den här gången. Sedan kör vi även i jänkarvagn för första gången. Öppet huvudlag fortsätter vi med.

5 That’s Art (V65-3) var lite sliten och fick en paus. Han ser riktigt fin ut nu och ser kropsligt bra ut. Han har varit lite tunn hela året egentligen. Jag var nöjd med honom i ett banjobb förra veckan och tror han kommer gå bra. Det blir barfota bak, helstängt och jänkarvagn.

– 9 Fairytale Mearas (V65-5) blev trött senast och det visade sig att hon inte var frisk i halsen. Det var bra att det fanns en förklaring. Nu har hon tränat riktigt fint och jag tror hon kommer gå bra, men det är tuffa ston emot. Hon är fin själv också och vi ska köra lite avvaktande med henne så får vi se hur långt det räcker. Det blir skor runt om och öppet huvudlag som senast. Jänkarvagn istället för vanlig vagn.

– 12 Mellby Guard (V65-6) kämpar på bra och nu sätts han inför en tuff uppgift. Vi smyger med och så får vi se hur långt det räcker. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

Jägersro onsdag:

– 2 Global Voyager (lopp 1) gjorde en positiv debut och allt känns bra efteråt. Jag tror på en god insats.

– 5 Lady L.S. (lopp 2) var trög på Vaggeryd och nu ska vi köra med helstängt huvudlag, så får vi se om hon tar i lite bättre. Hon är svårbedömd och jag vågar inte tro så mycket på henne förrän hon visat bättring.

– 1 Bunny Follo (lopp 4) galopperade efter 100 meter senast. Kändes bra för övrigt, så vi provar igen och vi fick ett bra smygläge här.

– 4 Don’t Be Shy (lopp 4) var positiv i debuten och känns bara bra efteråt. Jag tror på en god insats.

– 5 Bellflower Wine (lopp 4) kommer så smått och blir lite bättre för varje lopp. Känns bara bra i träningen.

– 6 Ruth Halbak (lopp 4) gick bra efter galopp på Vaggeryd och hon visade att hon är lite på gång.

– 6 Blanche (lopp 5) är lite upp och ned. Senast var det dåliga blodvärden och det förklarade insatsen. Nu känns allt normalt och det blir barfota runt om.

– 10 Call It Magic (lopp 5) kändes fin senast, men studsade direkt från spår fyra i volten. Kändes bara bra annars och jag tror hästen är lite på gång.

– 7 Sobel Conway (V86-1) känns bara fin och har fått en paus inför detta. Han är stark och fin i träningen nu och jag tror på en god insats direkt. Det blir barfota runt om istället för barfota fram. I övrigt fortsätter vi med öppet huvudlag med murphybländare på insidan och jänkarvagn.

– 3 Get Ready On Tour (V86-3) var väldigt trög senast sa Johan. Nu lägger vi på ett helstängt huvudlag istället för norskt och hoppas få lite mer tryck i honom. Förhoppningsvis kan han vara med lite från start också. Det ska bli intressant att se effekten och i övrigt fortsätter vi med skor runt om och vanlig vagn.

– 11 Global Secrecy (V86-3) var positiv senast och höll ihop travet bra. Hade lite krafter kvar i rygg ledaren. Svårt läge nu, men det är positivt med hästen i alla fall. Det blir barfota fram, murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt jänkarvagn som senast.

– 11 Galvani Boko (V86-5) vann ju på Mantorp på bra sätt och det var positivt. Det är lite hetsig häst och uppgiften är tuff nu med bakspår, men allt känns bra med hästen. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 1 Global Tendency (V86-7) är förkyld och får stanna hemma.

Frankrike onsdag:

– Springover (lopp 1) har allting sett bra ut med. Han kom ned i helgen och Ron som har hand om honom rapporterar bara positivt. Det är svårbedömt för mig, men det ska bli intressant att se hur han räcker. Det är bakvarv.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”