okt
12
2018

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Åby lördag:

– 2 Carlos Ken (lopp 2) är en riktigt fin treåring. De två gångerna han vunnit har varit i fin stil. Har blivit lite renoverad efter senast och känns fin i träningen.

– 10 Townshend Broline (lopp 2) var positiv på Solvalla. Det var ett överpacat lopp, men han spurtade bra och känns fin efteråt också. Han är lite på gång, men behöver ha ryggar att gå i.

– 2 Bunny Follo (lopp 4) var väldigt positiv senast. Ovanligt snabb sista 200 meterna och det var en bra spurt. Hon visade god form, men det krävs nog att hon får ett smyglopp här. Man ska nog ändå ta henne lite på allvar.

– 7 Veroni (lopp 4) räckte inte till senast, men känns bra inför detta. Chansartat läge då hon inte är snabb ut och det är risk att hon blir fast, men hon kommer ta många till slut om det löser sig. Kapacitetsmässigt är Veroni bäst av mina tre.

– 8 Lucky Babe (lopp 4) går jämna och fina lopp. Jag är nöjd med henne och hon kan mycket väl ta en plats om det klaffar.

– 5 Kash Brodda (V75-5) ryckte vi tussarna på i torsdags och det gick bra, så då får hon gå med det i loppet för första gången. Det blir halvstängt och jänkarvagn istället för norskt huvudlag och vanlig vagn. Sedan har vi lättat henne till aluminiumskor. Hon har känts bra i veckan.

– 6 Swish Lane (V75-5) har känts bra i veckan och har bra kapacitet – det visade hon senast. Det blir svårt att gå den tunga vägen mot de här och det är henne nackdel att hon ofta får göra det. Hon har härlig styrka i kroppen och håller farten till slut om det blir tempo. Vi har två fina ston, men de möter ju de allra bästa också. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 10 Carabinieri (V75-7) ser allting bra ut med. Senaste loppet var jag inte riktigt nöjd med – det var inte det lilla extra som det brukar vara. Allt har i alla fall varit normalt i träningen och vi får försöka igen. Det blir att köra i ryggar och ta de till slut, men att vinna är långsökt. Det blir jänkarvagn istället vanlig vagn nu när det är autostart. Annars blir det barfota runt om och helstängt huvudlag som senast.

– 8 Queen Neo (lopp 12) har varit positiv i båda loppen och har visat trevliga löpegenskaper. Hon är skärpt och fin när det är lopp, så jag kan inte annat än att tro på henne. Läget är dock chansartat.

Kalmar lördag:

– 2 Adde S.H. (V65-1) tog en snöplig galopp senast, men kändes fin annars enligt kusken. Han vinner när som helst och det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 4 Mellby Guard (V65-1) har stannat på sina 14 kan man säga lite. Nu ska vi i alla fall plocka alla skorna och det borde ge en kick. I övrigt fortsätter vi med öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

Halmstad söndag:

– 6 Shakira Broline (lopp 6) har blivit renoverad efter förra loppet och känns fin i träningen. Räcker långt i det här sammanhanget.

Hamburg söndag:

– 4 Generaal Bianco (GS75-5) ser allting bra ut med. Det har inte varit det lilla extra i de två senaste loppen, men träningen är jag nöjd med. Jag tror han kommer gå bra, men om han har det där lilla extra återstår att se. Det är ju lite humörhäst det här. Det blir barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

12 Heart Of Steel (GS75-7) ser allting bra med och det blir barfota runt om den här gången – senast var det barfota fram. Jag kan inte motståndet, men läget är jobbigt och det kan bli svårt att runda alla. Vi fortsätter med murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt jänkarvagn.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”