okt
26
2018

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Jägersro lördag:

– 1 Grace Ebo (lopp 3) kämpar på. Nu får hon försöka spåra här och så får vi se hur länge hon orkar. Hon har inte visat det lilla extra ännu, men gör vad hon kan.

– 5 Ruth Halbak (lopp 3) känns fin och har fått en träningsperiod. Hon känns bra och borde vinna lopp när som helst.

– 6 Zoele Bi (lopp 3) gick helt okej på Solvalla senast. Det kom en långt ut i banan hon inte kunde svara. Det var okej, men inte plus i kanten. Hon känns fin och det är bara starta vidare. Frågetecken för första voltstart, men Johan får försöka lirka iväg henne.

– 1 Zeeland Kronos (lopp 4) känns bara bra och hon gick i mål med lite krafter senast. Hon känns bra efter det och jag kan inte annat än att tro på henne igen. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 3 Global Wireless (lopp 4) känns också fin. Hon går stabila lopp hela tiden och kan mycket väl ta en god placering om det klaffar.

– 1 Othello Victory (V75-1) var het bakom bilen senast, vilket gjorde att han inte öppnade något. Vi ska köra med open eye-huvudlag för att förändra något, men i övrigt blir det barfota runt om och jänkarvagn som senast. Min målsättning är att vara med från start och sämst få rygg ledaren.

– 1 Eldorado Mearas (V75-2) var okej på Solvalla senast – inte mer. Med den fina löpningen han fick hoppade jag han skulle haka på bättre. Nu går han på innerspår och det är idealiskt. Han måste ha det serverat för att vara med i striden. Det blir barfota fram, murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt jänkarvagn som senast.

– 11 Frankie Brodde (V75-3) gick helt okej i comebacken, men nu är det helt andra förutsättningar. Han kräver nog ett smyglopp för att komma till sin rätt. Jag ska köra försiktigt med honom så får vi se om det är något krut kvar – han tål inte offensiva upplägg längre. Han är nog lite på gång ändå. Det blir barfota runt om och helstängt huvudlag som senast. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 12 Global Tendency (V75-4) känns fin, men har svårt läge. Kusken får göra det bästa av situationen. Hästen ska helst ha ett smyglopp, men det är lättare sagt än gjort från de här lägena. Det blir barfota runt om, murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan som senast. Jänkarvagn istället för vanlig vagn.

– 13 Global Tenderness (V75-4) ska strykas pga förkylning.

– 14 Happy Steel (V75-4) är allting bra med. Det är en tuff märr och hon har ju gått i dödens varje gång vid segrarna. Hon tål att göra saker i loppen och kan nog gå rätt rejält sista 700. Med de kvaliteter hon visat måste man tro på henne, men samtidigt vet man hur svårt det är från tredje ledet. Det blir norskt huvudlag för första gången. Sedan ändrar vi från vanlig vagn till jänkarvagn, fortsatt barfota runt om.

– 5 Heart Of Steel (V75-4) är allting bra med. Målsättningen är att trycka av honom riktigt från start och störst chans att vinna är nog att köra i ledningen. Det blir barfota runt om, murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt jänkarvagn.

– 3 Carabinieri (V75-7) ser allting bra ut med. Tyvärr är motståndet också bra, så det är mycket långsökt att vinna. Jag var nöjd med honom i SM i alla fall och han gick hela vägen in i mål. Om det klaffar kan han ta en god placering. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

Solvalla söndag:

– 9 That’s Art (lopp 2) var klart godkänd på Axevalla senast. Det var ett långsamt lopp, men spurtade bra och gick hela vägen in i mål. Allt ser bra ut med honom och det blir skor runt om.

– 5 Europhile Am (lopp 4) gick bra senast. Hon har ett bra läge och jag hoppas hon kan få ett lopp på innerspår. Det är en pålitlig och duktig häst som gör det bra. Inga ändringar.

– 7 Run Chica Run (lopp 4) var ett mysterium senast och jag fattade inte vad som hände. Vi har inte hittat några fel och hon känns som hon ska. Vi får prova igen helt enkelt.

– 5 Global Upper Style (V75-6) är allting bra med och han var strålande igen på Axevalla. Vi hoppas på en femte final. Jag körde max på Axevalla med henne, men hon är inte så explosiv. Jag måste prova från start i alla fall för att försöka ta mig förbi hästarna invändigt. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag med murphybländare på insidan och jänkarvagn som senast.

– 3 Je T’Aime Lucky (lopp 12) gör det bra och var slagen med en nos i Årjäng. Gör bra dagsverken hela tiden, men kräver smyglopp helst. Allt är bra med henne och jag tror hon kommer gå bra.

– 8 Mily (lopp 12) har inte startat sedan Derbystoet, men det har inte varit några fel och hon har tränat hela tiden. Vi har bara väntat in det här loppet och hon är alltid farlig. Hon går bra hela tiden. Skor runt om den här gången.

Halmstad söndag:

 – 3 Le Vicomte (lopp 3) var strålande senast när Ingves körde. Fick ju tryck i 11-fart första varvet. Kämpade hela vägen och travade klockrent. Det ser väldigt lämpligt ut för honom och det är ingen häst för breddlopp egentligen.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”