Nov
9
2018

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Eskilstuna lördag:

– 12 Eldorado Mearas (lopp 3) har ryckt upp sig en del tycker jag. Han gick riktigt bra in i mål senast, men den här gången blir det jobbigt från det här läget. När han gått som bäst har han fått invändiga lopp. Hästen känns fin inför detta, men det är långsökt att tro på seger.

– 5 Honey Diablo (V75-4) känns också fin, men är lite försiktig från start och hon kommer säkert få en liten tappstart. Det viktiga är att hon håller ihop travet och fungerar. Jag ligger lågt eftersom hon har för lite rutin och det blir skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 14 Veroni (V75-4) känns bara bra. Eller extra bra kan man säga. Senast var hon väldigt fin inför loppet, men väl i loppet var det inte en siffra rätt. Det enda tänkbara är ifall hon blev öm i hovarna. Så därför blir det tunna skor den här gången, men jag tror i alla fall formen ska vara riktigt bra. Jag vill säga att hon har bra kapacitet för sin klass. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 5 Stonewashd Diamant (V75-6) ser allting bra ut och hon kommer från två fina segrar. Nu ska hon gå barfota runt om, vilket jag tror är första gången i livet. Tyvärr är hon långsam från start, så trots spår fem är det vingelrisk. Det är i alla fall en tuff häst som går hela vägen och formen är på topp. Det blir fortsatt helstängt huvudlag och jänkarvagn.

– 9 Isor Håleryd (V75-7) ser fin ut i träningen och två lopp i kroppen borde flytta fram honom. Det är en bra häst det här och han har hög grundkapacitet. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

Kalmar lördag:

– 1 Adde S.H. (lopp 6) var riktigt fin när han vann då vi plockade av alla skorna. Det var ett riktigt lyft för honom och han känns bara fin inför detta.

– 12 Mellby Guard (lopp 6) är också i fin författning, men har hamnat utanpå ledaren två gånger i rad utan att räcka till. Det ser bara bra ut i träningen inför detta och jag tror han vinner lopp när som helst. Här krävs det dock överpace.

Frankrike lördag:

– Springover (lopp 3) har gjort två bra lopp, men tyvärr är det högervarv igen och det är han lite sämre av. Det har dock slumpat sig så att ”propparna” varit bäst där. Ron som sköter hästen har varit nöjd med honom.

Eskilstuna söndag:

– 12 Je T’aime Lucky (V75-3) känns fin. Senast krånglade hon till det för sig bakom bilen och hon var irriterad i munnen. Vi har varit hos tandläkaren efteråt och hon har varit snäll och fin i träningen nu. Jag tror hon kommer gå bra, men spåret gör att det blir chansartat. Det blir barfota fram istället för barfota runt om. I övrigt blir det norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 13 Darling Harbour (V75-3) har krånglat till det för sig, men jag tror att hon är bra i ordning. Hon känns så fin nämligen. Nu har hon ett lugnt läge och borde inte hetsa upp sig därifrån. Nu blir det barfota bak för första gången i livet och jag vill varna för henne. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 11 M.T.Mighty Winner (V75-5) känns bara fin och var bra på Axevalla. Allt har varit som det ska efteråt och vi har siktat hit. Tyvärr fick vi spår elva, men hästen är i fin författning. Det blir barfota runt om, can’t see back på insidan och murphybländare på utsidan samt jänkarvagn som senast.

– 5 Global Upper Style (V75-6) dansar fram i träningen för dagen. Det är en fantastisk häst som håller sig fräsch trots en tuff säsong. Det är femte finalen hon kvalar in till och hon borde kunna ta en god placering om det klaffar. Det blir fortsatt barfota runt om, öppet huvudlag med murphybländare på insidan och jänkarvagn som senast.

Charlottenlund söndag:

– 5 Justice Ås (lopp 7) ser bra ut i träningen. Spår fem ska vara bra på Charlottenlund på kortlopp. Han har alltid chans i den här typen av lopp så det ser vi fram emot.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”