Nov
12
2018

Startkommentarer måndag – onsdag

Peter Untersteiner går igenom sina starthästar. Intervjun gjorde i samarbete med Spelvärde.se

Halmstad måndag

5 Hitthebar (lopp 1) tycker jag är en fin häst. Han tränar bra inför detta så det ska bli intressant att tävla med honom. Han borde göra ett bra lopp. Skor runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändring

7 Chili Lane (lopp 2) är ett fint sto. Hon är lillasyster till Swish Lane. Hon har en känslig hals som vi fått operera, därav den sena debuten. Hon andras bättre efter operationen, så får vi se nu när det blir maxfart i lopp. Skor runt om, vanlig vagn, helstängt huvudlag – inga ändringar.

11 Danz Of Hope (lopp 3) skyggade i starten senast och galopperade. Hon känns som hon ska i träningen. Det gäller att köra felfritt, då kan hon ta en god placering. Barfota bak, murphy vänster och vanlig vagn igen.

3 That’s Art (V64-1) var lite seg senast i Breeders Crown-semifinalen, men han känns bara bra efteråt. Ikväll plockar iv alla skorna. Det är ett nytt drag och jag hoppas att det ger en liten kick. Helstängt och bike igen.

1 Barry B. (V64-4) har nyttig form. Galoppen senast berodde på kusken, det vill säga jag. Det ska inte hästen klandras för. Han är lite av en rusartyp som borde vara gynnad av kortlopp. Hoppas att han kan hålla ledningen, då kan han hålla ända hem. Skor runt om, bike, norskt huvudlag – inga ändringar.

3 Kaiser Håleryd (V64-5) har helt okej form, men behöver en vilsam löpning och är därför oftast beroende av vad konkurrenterna hittar på. Det är inget avskräckande gäng vi möter ikväll, jag får köra lite på känsla. Barfota fram, helstängt, bike – inga ändringar.

2 Zeeland Kronos (V64-6) var blek senast. Hon fick ett fint lopp, men hade ingenting kvar i spurten. Vi hittade inga fel och hon känns bara bra i träningen så vi provar igen. Efter bleka insatsen senast så är det ändå lite frågetecken. Skor runt om och helstängt huvudlag igen. Ikväll kommer hon gå med jänkarvagn. Det hade hon näst senast på Åby då hon satt fast som trea.

6 Le Vicomte (lopp 10) går helt okej. Han känns bra och ikväll plockar vi alla skorna. Han har mycket hov så det är läge att prova.

 

Mantorp måndag

12 Bo Kenneth (lopp 5) hänger med i loppen, men visar inte det där lilla extra. Från ett svårt läge är en god placering realistiskt att hoppas på.

11 Shutupandscratchme (lopp 6) var Ingves väldigt nöjd med senast och sa att han hade vunnit om det klaffat. Hästen tränar bra och står på tur för att vinna. Svårt läge ikväll, men han ska ändå tas på allvar.

 

Jägersro tisdag

7 Lucky Babe (lopp 3) är stabil i sina prestationer. Det vore märkligt om hon inte vinner ett sådant här stolopp snart för hon är jämnheten själv. Inga ändringar.

2 Run Brodde Run (V65-4) känns riktigt bra träningen. Han är väl förberedd och jag tror på en god insats. Utgångsläget är lite lurigt. Det är ett stressigt spår och han har lite bråttom. Skor runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändringar.

 

Solvalla onsdag

9 Alfa Minerva (lopp 6) var strålande senast får jag säga. Hon var med i en tuff öppning och spurtade ändå bra. Jag var imponerad av henne. Allt ser bra ut inför detta och jag tror på en god insats.

5 Cheerful Rivner (V86-8) har fått ta igen sig lite efter senaste starten. Hon känns riktigt fin inför detta. Allting tyder på att hon ska gå bra. Barfota fram, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändringar.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”