Dec
18
2018

Tisdag och torsdag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Jägersro tisdag:

– 6 Amazing Sensation (lopp 1) är en problemhäst och det därför vi har fått in henne, men nu har hon tränat helt okej. Det gäller framför allt att hon ska gå felfritt och hålla ihop travet. Okej träningsrapporter i alla fall och en häst som bör hävda sig i den här låga klassen. Jag ligger dock lite lågt då det måste upp till bevis i lopp.

– 8 Harmon Boko (V5-1) var väldigt positiv i sin comeback. Han höll ihop travet bra och uppförde sig väl. Han är opererad i knäna i starterna mellan april och december. Känns fin och vi får försöka spara speeden och köra till slut. Det är en härlig liten häst.

– 8 Global Woodstock (V5-5) är en underbar häst som spurtade mycket ettrigt senast för Ingves. Nu var han tillbaka i gott slag och allt ser bra ut efteråt. Det är läget som är dåligt, sedan är det några bra emot. Det är i alla fall en härlig häst som går hela vägen in mot mål.

– 3 Borups Regent (lopp 9) har ryckt upp sig en del och har ett väldigt lämpligt lopp idag tycker jag. Jag kan inte annat än att tro på honom idag. Det ser inte så blodigt ut på pappret.

Åby torsdag:

– 4 Joy Lane (lopp 2) slog ihop från start på Kalmar och gick bra efteråt. Hon vinner lopp när som helst.

– 7 Global Venture (lopp 3) är en härlig häst som fastnade i en knäkappa på sista långsidan senast – därav galoppen. Men det är en härlig häst som sagt.

– 6 Tahays Blue Amber (V64-1) kämpar på bra nu och har fin form. Senast på Jägersro var hon bra trots att hon blev oplacerad. Hon gick 10 sista 500 och då är det svårt att ta något. Hon är gynnad av distansen, men behöver tempo. Det blir helstängt med hål och jänkarvagn som senast.

– 9 Bo Kenneth (V64-2) har blivit renoverad och känns fin nu. Med smyglopp kan han ta en god placering. Det blir jänkarvagn istället för vanlig vagn, men norskt huvudlag som senast.

– 5 Alfa Minerva (V64-5) är ett fint sto, men var inte riktigt kurant senast. Hon har blivit åtgärdad och känns bra igen. Jag tror hon kommer gå ett bra lopp. Hon aldrig gått med skor och det är nog ett litet minus, men det blir aluminium bak. Det blir fortsatt öppet huvudlag och vanlig vagn.

– 11 Zorzal (V64-5) har oflyt med spåren den hästen. Nu fick hon dåligt läge igen och hon får göra det bästa av situationen. Det nya den här gången är att det är urryckare för första gången. Öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 8 Ztella Beluga (V64-6) går helt okej utan att ha det där lilla extra, men från spår åtta så får vi göra det bästa av situationen. Hon aldrig gått med skor runt om, så det är ett litet frågetecken. Första norskt senast och det blir samma igen. Vanlig vagn som senast.

 

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”