Dec
20
2018

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Mantorp lördag:

– 10 Absolut Gehör (V75-4) är i bra skick och Johan var så nöjd med henne senast. Hon gick fint sista biten. Plan A är att köra på chans här och klaffar det kan hon ta många till slut. Vad jag förstår är det inte så blodigt lopp. Det blir helstängt huvudlag och vanlig vagn.

– 7 Frankie Brodde (V75-5) känns bara bra och det var fin stil över linjen senast. Nu har vi dåligt läge och kommer säkert hamna taskigt på det, men formen verkar uppåt. Det blir helstängt huvudlag och jänkarvagn igen.

– 4 Pastor Power (V75-7) känns också fin och har tagit comebacken på fint sätt. Den här gången lägger vi på helstängt och jänkarvagn istället för öppet huvudlag och vanlig vagn. Han borde vara förbättrad med senaste loppet och varnar för honom.

– 8 Silent Hill (V75-7) kändes fin i lördags, men klarade inte fjärdespåret. Jag gav honom ett jobb efteråt och han kändes fin. Vi får skippa voltstart på ett tag. Dåligt läge nu, men jag vill ha sagt att han kändes väldigt bra senast. Det blir murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan som senast. Jänkarvagn istället för vanlig vagn.

– 2 Global Tendency (lopp 12) känns helt okej, men vad jag förstår är det rätt ihåligt lopp. Bra läge fick vi och jag tror hon kommer gå ett bra lopp.

Halmstad söndag:

– 5 Lexus Håleryd (lopp 3) är förkyld och ska inte starta.

– 11 Alma Winner (lopp 4) känns som hon ska i träningen. Hon går jämna prestationer utan att ha det där lilla extra. Spår elva är jobbigt och kusken får göra det bästa av situationen.

– 10 Mellby Guard (lopp 5) känns också fin och kommer gå ett bra lopp. Tyvärr har han dåligt spår.

– 2 Kapten Kidd (V75-2) har vunnit tre billiga lopp, men han har fin stil tycker jag. Han är lat, men nu ska vi rycka tussarna för första gången. Det borde ge honom en kick. Nu när spåren är dragna har han nog bättre chans än min andra häst i loppet. murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt vanlig vagn.

– 9 Tiger Face (V75-2) är fin häst som börjar släppa till nu. Snöplig galopp senast med andrapriset klart. Det blir öppet huvudlag istället för norskt huvudlag den här gången, då det inte gett någon effekt med ”norsken”. Fortsatt vanlig vagn.

– 1 Zeeland Kronos (V75-3) hade ett sånt här läge på Jägersro och kunde då inte gå iväg alls från start. Nu ska jag köra med norskt huvudlag istället för helstängt huvudlag och hoppas hon kan kliva iväg lite. Önskescenariot är att köra i ledningen, men jag är orolig för starten. Känns bara bra i träning och det blir vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 10 Lucky Babe (V75-3) går jämnt och bra utan att avgöra loppen. Kan ta en god placering här och det blir fortsatt norskt huvudlag. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 13 Global Tenderness (V75-3) ska inte starta.

– 15 Tour Knight (V75-3) har gjort två positiva lopp på sistone och tar nog en del till slut om det klaffar lite. Det blir norskt huvudlag igen. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 4 Oriental Pearl (V75-4) har gjort två positiva insatser från ledningen. Billigt näst senast, men gick framåt fint inför senast. Nu med två lopp i kroppen tror jag hon kan vara ytterligare förbättrad och jag tror även hon kan öppna bra från ett sånt här läge. Det blir helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 3 Vinci Power (V75-5) känns bra, men hetsade upp sig på Färjestad och tog en snöplig galopp. Han gick grymt bra efteråt, men det blev fel i starten. Jag hoppas han har en bra dag i starten den här gången. Han känns fin i träningen och det blir öppet huvudlag och jänkarvagn. Dock med murphy på huvudlaget.

– 5 Kaiser Håleryd (V75-5) har ryckt upp sig i de två senaste starterna som varit det bästa han gjort. Allt ser bra ut med honom och han öppnar bättre med helstängt. Så vi fortsätter med helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 8 Ilona Håleryd (V75-6) får göra det bästa av situationen från det här läget. Snöplig galopp senast och det är bara att glömma. Hon behöver smyglopp, men det är riktigt svårt läge den här gången. Det blir norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 9 Euophile Am (V75-6) känns bara bra och vi har siktat på detta i två månader faktiskt. Hon står så bra inne. Vi hade hoppats på spår 1-5, men så blev det inte. Chanserna minskar avsevärt av det här läget så vi får göra det bästa av situationen. Det blir norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 10 Je T’aime Lucky (V75-7) känns också bra, men kräver ett smyglopp. Kan hon få rätt ryggar att gå på så tar hon en god placering. Fortsatt norskt huvudlag som senast, men vanlig vagn istället för jänkarvagn då hon brutit lite i svängarna.

– 11 M.T.Mighty Winner (V75-7) känns extra fin för dagen måste jag. Jag har varit riktigt nöjd med honom i de två senaste starterna och han tar loppen väldigt fint för dagen. Läget gör ändå att det blir jättesvårt. Det blir fortsatt murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt jänkarvagn som senast.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”