jan
16
2019

Startkommentarer Åby torsdag och Solvalla lördag

Peter uttalar sig om starthästarna. Intervjun är gjord i samarbete med Spelvärde.se 

 

Åby torsdag

7 Joy Lane (lopp 2) känns som hon ska i träningen, men jag måste ju medge att jag varit lite besviken på henne i loppen. Det har inte klickat till, hon har varit lite seg. Vi får ligga lite lågt, det är upp till bevis. Det nya den här gången är att hon ska gå med urryckare. Hon har gått med fast bomull hela tiden

4 Shutupandscratchme (lopp 4) känns bara fin. Kusken var nöjd med senaste prestationen och jag såg reprisen och tycker också att han gick bra. Jag tror på en god placering. Inga ändringar.

8 Tour Knight (V64-3) blev generad av en galopperande häst senast så det loppet kan vi i glömma. Hon känns som hon ska i träningen så jag tror på en god placering, men det var länge sedan hon vann lopp och det är inte sannolikt att hon gör det här heller. Vanlig vagn och norskt huvudlag – inga ändringar.

 

Solvalla lördag

1 Carlos Ken (V4-4) är en härlig häst som har underbar steglängd. Han orkar med aktionen allt bättre och i de två senaste starterna har han travat klart positivt och gått bra båda gångerna. Spår ett var inte det jag önskade för han kan inte vara med i rycket från start. Han känns bara bra i träningen och jag tror på en god insats. Inga ändringar.

10 Tiger Face (V4-4) fick fin utdelning senast i Halmstad. Han har en grov aktion och det har tagit tid för honom att hitta rytmen, men bitarna börjar falla på plats. Vi har siktat mot detta efter senaste starten och jag tror på en god insats. Inga ändringar.

11 Kapten Kidd (V75-5) bedömer jag inte som någon osäker häst, men nu har han galopperat två gånger i rad. Senast vill jag skylla lite på banan. Det brukar jag inte göra, men det var tungsprunget där ute och hästen fastnade i gyttjan. Jag tror att han är bra i ordning och tycker att han ska tas allvar i nuvarande klass. Redan i debuten avslutade han 10 sista 400. Sköter han sig första 200 så tror jag inte att att han kommer galoppera. Taktiken får jag ta instinktivt under loppet. Vanlig vagn och murphybländare i kombination med can’t see back – inga ändringar.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”