jan
30
2019

Startkommentarer

Peter Untersteiner uttalar sig om kommande dagars starthästar. Intervjun är i vanlig ordning gjord i samarbete med Spelvärde.se

 

Jägerso onsdag

5 Alma Winner (lopp 5) känns fin. Hon gör jämna bra lopp. Får hon ett vilsamt lopp så tror jag att hon är med och gör upp om det. Inga ändringar.

 

Åby torsdag

2 Everton (V64-1) är ny i stallet. Jag haft honom ett par månader och det är första staten i min regi. Han är lite svårbedömd för mig, men känns som en fin häst. Jag har bara kört ett banjobb med honom, men han kändes så pass fin då att jag vill prova honom i lopp. Min grundtanke är att ge honom ett vilsamt lopp. Skor runt om och bike.

5 Love Håleryd (V64-4) har gjort tre fina lopp på raken. Allt ser bra ut med honom. Han har tidigare sprungit med handbromsen och börjar släppa på den. Han har ett lämpligt lopp. Jag kan inte göra annat än att tro på honom. Can’t see back i kombination murphybländare samt vanlig vagn – inga ändringar.

5 Powderfinger (V64-5) känns också fin. Allting tyder på att han ska gå ett bra lopp. Han har gått i bike två senaste och det har fungerat bra. Bike och murphy igen.

5 Shutupandscratchme (V64-6) spurtade bra senast. Spår fem med voltstart är lite lurigt, men hästen är under utveckling och jag tror att han vinner lopp när som helst. Helstängt, vanlig vagn – inga ändringar.

1 Call It Magic (lopp 10) blev lite störd senast, därav galoppen. Hon har lite småproblem med sin kropp. Hon kämpar på och gör det helt okej utan att visa det där lilla extra. Härifrån kommer hon få ett fint lopp på innerspår.

 

Åby lördag

4 Casual Rain (V75-1) har svårt att hålla ihop aktionen och det är svårt att veta innan om hon har en bra dag eller inte. Träningen är jag nöjd med och vi gör lite småjusteringar i balansen och hoppas att hon ska hålla ihop travet. Tanken är att ge henne ett smyglopp. Norskt huvudlag, vanlig vagn – inga ändringar.

8 Pastor Power (V75-2) har varit fin tre lopp i rad. Allt är bra förutom spåret som givetvis drar ner möjligheterna, men man kan ändå inte göra annat än att tro på honom med tanke på den kapacitet han visat. Han testades med jänkarvagn vid segern näst senast. Galoppen inledningsvis den gången har jag ingen förklaring på, men jag tror inte det berodde på vagnen.Vi körde med vanlig vagn senast eftersom det var voltstart, men nu blir det bike. Istället för helstängt så kör vi med can’t see back i kombination murphybländare.

10 Silent Hill (V75-2) var ganska stinglös senast utan att vi vet varför. Han känns fin, men med tanke på senaste insatsen så kommer jag köra lite snällt med honom. Can’t see back i kombination murphybländare samt jänkarvagn – inga ändringar.

1 Frankie Brodde (V75-7) var lite seg senast utan förklaring. Han känns bra i träningen och får smyga med här då han inte kan hålla ledningen. Den mest troliga positionen är nog tredje invändigt. Bike och helstängt – inga ändringar.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”