feb
28
2019

Startkommentarer lördag

Peter uttalar sig om sina starthästar – i vanlig ordning i samarbete med Spelvärde.se

Halmstad lördag

12 Leica Håleryd (lopp 2) känns fin, men det blir ändå svårt från spår tolv. Det viktiga är att han kommer igång och håller ihop travet. Det känns långsökt att det ska bli vinst. Inga ändringar.

9 Blanche (lopp 3) kämpar på och gör bra dagsverk utan att räcka till. Hon kan ta en god placering om hon får smyga med. Barfota runt om nu.

7 Love Håleryd (lopp 4) är under fin utveckling. Han tar loppen på bra vis och ser bra ut i träningen. Möter rätt så bra hästar, men han är rätt så bra också. Inga ändringar.

6 Kash Brodda (V75-1) provade vi på Vincennes och hon fungerade bra i travet på banan där. Hon hade inga fler passande lopp så hon fick komma tillbaka. Hon hade svårt i svängarna i Sverige ifjol. Hon känns fräschare nu, gick lugna intervaller i veckan och allt frid och fröjd. I Sverige har hon tävlat med skor. I Frankrike gick hon barfota runt om och det fungerade bra, men bakhovarna är lite slitna så det barfota fram. Hon kommer gå med norskt huvudlag och jänkare. Hon gick med jänkarvagn för första gången i Sto-SM och galopperna berodde inte på vagnen.

12 Randemar R.D. (V75-2) gick bra i årsdebuten senast. Det var en konkurrent om helt enkelt var bättre den dagen. Han verkar har tagit loppet bra, men spår tolv drar ner möjligheterna och vi möter Burning Man som jag körde senast och han imponerade mycket på mig. Han har nog toppchans från spets och är veckans spik i mina ögon. Randemar R.D. går med skor runt om och öppet huvudlag igen. Han har haft can’t see back, men han blev lite vass senast så han kommer gå med öppet huvudlag.

5 Je T’aime Lucky (V75-4) ser bra ut i träningen. Hon gör årsdebut och är väl förberedd. Hon behöver smyglopp för att komma till sin rätt. Barfota, bike och norskt.

6 Cheerful Rivner (V75-4) gjorde en strålande comeback senast. Allt väl efteråt i träningen så jag tror på en ny god insats. Hon är inte så snabb från start tyvärr, men jämför man tiderna hästarna gått så sticker Cheerful Rivners senast insats ut lite. Öppet huvudlag och vanlig vagn igen. Enda ändringen är att vi plockar framskorna.

12 Tour Knight (V75-4) har blivit lite renoverad och känns fin. Jag tror att hon kommer gå bra men, men det ska mycket till ändå för att det ska räcka till seger. Barfota, bike och norskt. 

13 Darling Harbour (V75-4) ser också bra ut för dagen. Jag var mycket nöjd med henne senast. Jag läste att hon sprang 09 sista 400 senast och det stämmer nog för det gick fort till slut. Hon kommer tävla barfota runt om för första gången. Fungerar det så kan det gå undan här och jag tor att det kommer fungera. Häst mot häst om de vore ensamma på plan så slår kanske Darling Harbour Cheerful Rivner, men de är nog ganska likvärdiga. Däremot så har ju Darling lite av ett vingelläge. Det var första gången med bike och norskt senast och det blir samma igen.

10 Powderfinger (V75-5) har fin form. Han verkar ta loppen på rätt sätt numera. Han har mestadels vunnit från ledningen och nu får han gå bakifrån, men jag tror att han kommer göra ett bra lopp. Murphy samt bike igen och så plockar vi alla skorna.

1 Secret Mission (V75-6) tränar jag ju inte själv, men jag har kört honom en hel del på sistone. Senast fick vi stryk med två centimeter. Jag kör gärna i ledningen om det går, men det kanske blir svårt att hålla ut Adiago Trot. Jag kommer göra ett försök i alla fall. Barfota runt om är ett litet plus.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”