mar
14
2019

Startkommentarer lördag-söndag

Peter uttalar sig om helgens starthästar. Intervjun är som vanligt gjord i samarbete med Spelvärde.se

 

Mantorp lördag

12 Blanche (V75-2) gör bra dagsverk och gör det hon kan, men hon är en häst som inte har det där lilla extra. I den här typen av stolopp brukar hon kunna plocka goda placeringar, men hon vinner inte så ofta. Det verkar inte vara det tuffaste V75-loppet. Hon kan öppna fint och jag kommer skicka iväg henne så gott det går, men jag får köra på chans. Barfota runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn – inga ändringar

8 Randemar R.D. (V75-4) känns fin. Han har gjort två klart godkända lopp tycker jag. Han kan absolut segerstrida om det löser sig. Skor runt om och vanlig vagn igen. Vi byter från öppet till norskt huvudlag och det är första gången.

7 Frankie Brodde (V75-5) går bra varje gång, men är bara medium ut och har ett riktigt vingelläge. Med tanke på att det är ett sprinterlopp så ser det jobbigt ut för oss att komma in i matchen. Han kommer hamna i kön och det ska mycket till för att vi ska vinna, men hästen håller nyttig form. Barfota, helstängt och jänkare – inga ändringar.

3 Cheerful Rivner (V75-6) gick helt okej senast, men inte lika bra som på Jägersro gången innan. Hon känns bara bra så jag tror på en god insats. Hon är lite seg ut så den invändiga strykningen gynnar oss så vi inte riskerar att bli hängandes. Barfota fram och öppet huvudlag igen. Ändringen är att hon kommer gå med jänkarvagn och det är första gången.

11 Darling Harbour (V75-6) ska gå till avel och det är risk att det här är hennes sista start. Hon gick resolut in i mål senast och allt är helt normalt i träningen efteråt. Norskt huvudlag och jänkarvagn igen. Hon gick barfota bak senast och den här gången blir det troligen barfota runt om. Jag vill avvakta till värmningen och känna på banan, men det lutar åt vi plockar alla skorna. 

11 Pastor Power (V75-7) känns som han ska i träningen. Det var snopet att han fick stryk senast. Han hade stått över lite inför det och speedrycket mitt i loppet satte sig i benen sista 50. Han är ny i klassen och har ett dåligt utgångsläge. Vi plockar alla skorna och hoppas att det ger en liten kick. Jänkarvagn igen och så byter från helstängt till murphybländare i kombination med can’t see back, det gick han med ifjol.

 

Halmstad söndag

5 Amusement (lopp 1) har hat en massa småproblem som gjort att hon inte kommit till start. Nu känns hon som hon ska. Med normala banförhållanden så borde hon kunna gå en 17-tid ungefär. Vanlig vagn och skor runt om.

7 Harmon Boko (GS75-1) känns helt okej i träningen, men har fått ett svårt spår och det ser jobbigt ut på pappret. Öppet huvudlag och vanlig vagn igen. Ändringen är att han kommer gå barfota runt om, vilket  han gjort några gånger tidigare.

8 Ilona Håleryd (GS75-1) tränat fint så allt verkar bra med henne, men hon hon ju fått ett ännu sämre spår så vi får ligga lågt. Norskt huvudlag och jänkarvagn igen. Barfota fram nu.

10 Barry B. (GS75-4) är ett sorgebarn. Han krånglar till det för sig själv hela tiden. Vi ändrar lite smågrejer och provar igen. Det viktigaste är att köra felfritt. Skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn igen.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”