apr
4
2019

Startkommentarer lördag-måndag

Peter uttalar sig om aktuella starthästar. Intervjun är som alltid gjord i samarbete med Spelvärde.

Jägersro lördag

2 Hairos F.Boko (V4-2) var vi nöjda med i första starten. Det var ett billigt lopp, men han gjorde det bra. Allt ser bra ut med honom efteråt så jag tror på en god insats igen. Skor runt om och vanlig vagn igen. Norskt istället för öppet huvudlag.

12 Zeeland Kronos (V4-4) känns fin. Hon har tränat ordentligt under vintern och är väl förberedd. Hon är lite känslig med voltstart, men jag hoppas att hon ska reda ut det med tanke på att hon fick ett bra startspår. Skor runt om och norskt huvudlag som tidigare. Eftersom det är voltstart så kör vi med vanlig vagn.

3 Adde S.H. (V75-1) känns bara bra efter senaste loppet. Jag har inte studerat motståndet helhjärtat än, men vi har fått ett bra läge och får försöka utnyttja startsnabbheten. Senast var det vanlig vagn eftersom det var voltstart. Nu kör vi med jänkarvagn. Det blir även urryckare för första gången. I övrigt blir det barfota runt om och helstängt huvudlag som tidigare.

5 Townshend Broline (V75-2) har tränat bra under vintern och känns in. Jag tror att han kommer gå bra direkt, men det är tufft motstånd. Helstängt huvudlag och bike igen. Barfota runt om som näst senast.

4 Day Or Night In (V75-3) tränar jag inte själv, men jag körde honom i ett banjobb förra veckan ihop med Cyber Lane och kändes riktigt in. Grundplanen är att ladda det som går så får vi se om vi kommer förbi Racing Mange eller inte.

4 Sobel Jasmine (V75-4) årsdebuterade på ett fint sätt. Även om hon hade tränat bra så vet man aldrig innan det är lopp och prestationen var nästan över förväntan. Hon var väldigt gåvillig. Hon känns bara bra efter och det blir barfota runt om den här gången. Voltstart är lite lurigt eftersom det var länge sedan hon provade. Hon är förnuftig, men från ett snävt utgångsläge så vet man aldrig. Helstängt igen och så vanlig vagn eftersom det är voltstart. Klarar hon starten så ska det bli intressant med barfota.

10 Absolut Gehör (V75-4) gör troligtvis sista starten innan hon går till avel. Hon får smyga med och ta en slant. Barfota och helstängt igen. Vanlig vagn eftersom det är voltstart.

14 Tour Knight (V75-4) är lite upp och ner. Hon spurtade strålande näst senast, men senaste så funkade hon inte. Vi har inte hittat några fel så vi provar igen. Barfota och norskt igen. Vanlig vagn eftersom det är voltstart.

10 Silent Hill (V75-5) blev för ivrig från start senast sade Johan. Han stressade upp sig och galopperade. Han känns fin efteråt och har gått ett banjobb mellan starterna. Barfota runt om och murphy i kombination med can’t see back igen. Jänkarvagn som näst senast.

4 Everton (V75-6) har gått bra på sistone. Han har gjort det bra, men det har varit i enklare gäng och det är tuffare emot den här gången. Spår fyra är alltid lite lurigt, men Johan sade att han var förnuftig i volten näst senast. Barfota och norskt igen. Eftersom det är voltstart så kör vi med vanlig vagn.

7 Pastor Power (V75-6) kändes bra senast även om han hoppade omotiverat i sista sväng. I det läget var loppet ändå över eftersom vi satt långt bak och det hade varit så långsamt tempo. Han gick barfota och det kändes bra, galoppen berodde varken på balansen eller jänkarvagnen. Han är medium från start så det kanske är lite vingelrisk. Det blir barfota runt om och murphy i kombination med can’t see back igen. Vanlig vagn eftersom det är voltstart. Jag tror att mina hästar i loppet är jämngoda.

7 Frankie Brodde (V75-7) gick bra i skymundan i lördags och var ganska okörd i mål. Han behöver smygas numera och det ska mycket till för att han ska nå hela vägen till seger eftersom han troligen hamnar en bit bak. Jag tror dock att han håller formen och levererar en fin avslutning på nytt. Barfota, bike och helstängt – inga ändringar.

9 Stonewashd Diamant (V75-7) gör första starten för året och hon tränar strålande. Hon känns så mjuk och smidig. Hon tränar bättre än någonsin så det ska bli kul att tävla med henne och se vad hon kan prestera. Det är första gången i silverdivisionen och hon möter hingstar och valacker så jag vet inte hur långt hon räcker, men hon har gått två banjobb och det är en fröjd att träna henne. Helstängt huvudlag igen och till skillnad mot senaste starten så blir det jänkarvagn och barfota runt om.

8 Lexus Håleryd (lopp 12) är lite trög av sig. Han hade en lätt infektion i Kalmar och är ursäktad den gången. Nu är blodvärdena stabila och känns lite piggare i träningen. Utgångsläget gör att möjligheterna dras ner, men av träningen att döma är han lite på gång

 

Halmstad måndag

1 Get Ready On Tour (lopp 2) hängde bara med i comebacken senast. Han hade blivit halsopererad under uppehållet och han andades bra, vilket är positivt. Han kommer troligtvis ha gått framåt lite med genomköraren. Skor runt om, halvstängt huvudlag och vanlig vagn – inga ändringar.

4 Briljant Sensation (lopp 5) är ett härligt sto. Hon gick bra i debuten då hon avslutade fort sista 500. Jag tror att hon kommer vinna lopp när som helst när det klaffar. Inga ändringar.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”