apr
9
2019

Startkommentarer onsdag-torsdag

Peter uttalar sig om de aktuella starthästarna. 

Solvalla Onsdag

5 Europhile Am (V86-2) känns riktigt fin i träningen och är väl förberedd inför årsdebuten. Kusken får föröka utnyttja hästens startsnabbhet och sedan köra på känsla. Bike och norskt huvudlag igen och så blir det barfota runt om.

 

Åby Onsdag

3 Com Tuff (lopp 4) har tränat fint. Jag är nöjd med honom och tror att han kommer gå bra. Skor runt om, helstängt huvudlag, vanlig vagn – inga ändringar.

4 Danz Of Hope (lopp 5) kämpar på och gör allt vad hon kan. Hon behöver smyglopp för att komma till sin rätt och gör bra dagsverk utan att avgöra loppen så ofta. Barfota bak, vanlig vagn och murphy i kombination med can’t see back – inga ändringar.

8 Je T’Aime Lucky (V86-1) känns riktigt fin i träningen. Dessvärre fick hon spår åtta och det kan bli jobbigt att segerstrida. Barfota, bike och norskt huvudlag – inga ändringar. 

7 M.T.Nordic Spirit (V86-5) var fin i årsdebuten då han fick ett bra lopp och spurtade till dött lopp på stretchen. Han känns bara bra efteråt så jag tror att han kommer gå bra igen, men utgångsläget är svårare den här gången. Barfota fram, vanlig vagn och murphy i kombination med can’t see back – inga ändringar.

5 Miss Duffy (V86-7) gör första starten för oss. Hon har tränat okej. Jag vill prova henne i ett lopp och ser hur hon fungerar när man kör maxfart. Hon kommer utrustas med vanlig vagn och murphy i kombination med can’t see back. Vi kör barfota runt om direkt.

11 Chiquitita Diablo (V86-7) har tränat okej, men inte det där lilla extra. Jag vill prova henne i lopp och se vad som händer. Båda mina hästar i det här loppet är lite svårbedömda. Barfota bak, norskt huvudlag och jänkarvagn.

 

Jägersro Torsdag

8 Eldorado Mearas (lopp 3) känns fin i träningen och är väl förberedd. Spåret är lurigt och han är klart bäst när man smyger lite med honom och sparar speeden. Bike och murphy i kombination med can’t see back igen. Barfota fram den här gången.

7 Vinci Power (lopp 4) är en bra häst. Han blev nervöst från start ifjol och galopperade bakom bilen ett par gånger. Jag kommer köra en provstart innan tävlingarna så att han får känna på bilen en gång innan loppet. Han är en bra häst, men måste hålla nerverna i styr. Skor runt om som tidigare och så återgår vi till vanlig vagn och sätter på en murphy.

6 Flädie Grim (lopp 7) gick i dödens på Åby förra veckan och kämpade på bra som tvåa. Hon känns helt normal i träningen så jag tror att hon kommer på bra igen. Barfota, bike och norskt huvudlag – inga ändringar.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”