maj
10
2019

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Åby lördag:

– 10 Je T’Aime Lucky (lopp 3) har gått bra varje gång och allt ser bra ut med henne. Hon har verkligen fin form. Måste troligtvis gå med bakskor den här gången då hovarna är slitna.

– 12 Princess S.W. (lopp 4) är ett bra sto, det visade hon i fjol. Hon är opererad i knäna nu och har vilat länge. Tränar starkt och det ska bli intressant att tävla med henne. Det är dock svårbedömt med tillägg och bakspår, men jag hoppas vi får igång henne nu för hon har mycket innestående om det klaffar.

– 10 Dancingqueendiablo (V75-1) är allting bra med efter senast. Hon utvecklas sakta men säkert och jag hoppas på en god insats. Att ta en slant är vår realistiska målsättning här. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

– 6 Pastor Power (V75-2) håller fin form och gick bra i skymundan senast tycker jag. Det är intressant läge nu och det är länge sedan han hade voltstart, men jag ska försöka få iväg honom. Önskescenariot är att köra i ledningen för då kan han bita ifrån sig bra. Det blir barfota runt om öppet med murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 7 Look Håleryd (V75-4) var lite trög i årsdebuten, men helt okej ändå. Normalt går han framåt och blir banan bra ska vi plocka av framskorna. Jag hoppas det kan ge en kick, men det blir svårt från läget. Det blir öppet med murphy och rulle istället för helstängt huvudlag den här gången. Annars vanlig vagn som senast.

– 8 Sobel Conway (V75-5) kom lite snett på det senast. Han har ett svårt läge och vi får göra det bästa av situationen. Han söker formen och har inte det där lilla extra just nu. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag med murphybländare på insidan och jänkarvagn som senast.

– 10 Randemar R.D. (V75-6) var fin på Vaggeryd, även om det var i ett billigt gäng. Allt ser bra ut med honom och det är en häst som borde vinna på V75 tycker jag. Den kalibern har han när det klaffar. Det blir skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 11 Powderfinger (V75-6) är en skör häst som fått pausa lite, men var fin i ett banjobb förra veckan och nu provar vi igen. Vi får köra lite försiktigt med honom i comebacken. Allt ser bra ut med honom och det blir barfota runt om, öppet huvudlag med murphybländare på insidan och jänkarvagn som senast.

– 7 Townshend Broline (V75-7) gick godkänt i försöket och allt känns bara bra efteråt. Det är väldigt tuffa hästar som han möter. Vi får köra ett smyglopp och hoppas rädda en slant. Det blir som senast – barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

– 10 Leica Håleryd (lopp 12) snubblade på Vaggeryd och galopperade. Det var olycksfall i arbetet. Han gick klart godkänt annars, men behöver kontinuitet för att komma igång.

Tingsryd söndag:

– 3 Glamour Dancing (lopp 5) är en Österrikare som har lätt och fint trav. Det ska bli intressant att se henne tävla och jag tror hon kommer hävda sig väl i den här typen av lopp.

Charlottenlund söndag:

– 9 Stonewashd Diamant (V75-1) har gått två fina lopp nu och allt ser bra ut. Hon kommer att hävda sig väl här tror jag och det blir samma balans och utrustning som senast – barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

– 2 Heart Of Steel (V75-5) var underbar på Färjestad, men lite sämre på Åby. Jag vet inte varför, men allt är normalt i träningen. Kanske blev det lite för tätt mellan starterna. Vi provar igen i alla fall och det ser ut som han har en lämplig uppgift. Det blir barfota runt om, murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt jänkarvagn.

– 2 Generaal Bianco (V75-6) känns bara fin nu. Han fick pausa efter en tuff vinter i Paris, men känns väldigt stark och fin i träningen nu. Det ska bli intressant att se ifall han har lyft sig med de tuffa loppen på Vincennes. Tanken är att köra ett smyglopp med honom nu och det blir barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn. Senast gick han med norskt huvudlag och vanlig vagn.

– 7 Hairos F.Boko (V75-7) gör det bra. Det har varit betydligt enklare gäng än nu som han varit ute i, men han går ju fint hela tiden. Från svårt läge och tufft motstånd så kan det bli jobbigt. Det blir barfota fram, norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 12 Majestic Wine (V75-7) är lite upp och ned, men gick klart godkänt på Åby senast. Han är lite lat med öppet huvudlag, så han ska få gå med murphy och rulle den här gången. Det är en bra häst för klassen, men han är lite opålitlig. Det blir skor runt om och vanlig vagn som senast.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”