jul
4
2019

Sprintermästarhelgen!

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Halmstad torsdag:

– 1 M.T.Mighty Winner (lopp 2) har varit seg i år, men ryckt upp sig i de två senaste starterna och det är glädjande. Han fick ett fint läge idag och är säkert långt framme. Jag hoppas vi kan hålla ledningen, men är tveksam till det.

– 3 Undigious Diamant (lopp 4) har gjort tre kanonlopp för oss och allt ser bra ut. Han möter lite tuffare hästar den här gången, men han är stark för sin klass. Jag kan inte annat än att tro på honom.

– 3 Hairos F.Boko (V75-1) går bra och känns fin inför detta. Han var inte riktigt fräsch senast och därför galopperade han i sista sväng. Han känns fräsch nu och kan ta en god placering. Det blir jänkarvagn istället för vanlig vagn – annars norskt huvudlag och barfota fram som senast.

– 9 Run Brodde Run (V75-1) har tränat bra inför detta, så jag hoppas att han ska löpa upp till det. Han borde ha en del innestående och idag ska han gå med jänkarvagn och norskt huvudlag istället för öppet huvudlag och vanlig vagn. Fortsatt skor runt om.

– 4 Adde S.H. (V75-4) känns fin. På Vaggeryd senast låg han på för mycket och började tävla för tidigt i loppet, vilket gjorde att han blev trött till slut. Han gick även med framskor, vilket drog ned det lite. Han går barfota runt om den här gången och även i jänkarvagn. Helstängt huvudlag fortsätter vi med.

– 2 Bellflower Wine (V75-5) har vi haft problem att få igång i år, men nu känns det bra i träningen. Jag hoppas hon löper upp till det hon tränar, för då kommer gå hon ett bra lopp. Det blir jänkarvagn, norskt huvudlag och skor runt om – senast var det barfota runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag.

– 5 Velegance (V75-5) känns riktigt fin och var riktigt fin i de tre första starterna för oss. Sedan har det krånglat och hon har blivit renoverad. Jag vill varna lite för henne för hon har känts fin i träningen inför detta. Det blir norskt huvudlag och barfota runt om som senast. Jänkarvagn likt näst senast.

– 8 Ilona Håleryd (V75-7) har gått bra i år tycker jag och nu får vi göra det bästa av situationen idag. Kan hon plocka en slant är det bra. Det blir fortsatt norskt huvudlag, barfota fram och jänkarvagn.

– 11 Global Upper Style (V75-7) gör sen årsdebut på grund av lite problem under våren. Hästen känns fin nu, men just ikväll får vi ligga lågt. Det viktiga är att hon går med som hon ska och kommer igång. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och öppet huvudlag med murphy som senast.

– 6 Reddington (lopp 14) visade bra klass i debuten. Sedan har vi siktat på det här loppet och allt känns bra. Jag hoppas och tror på en god insats.

Halmstad lördag:

– 1 Heart Of Steel (lopp 2) ser allt bra ut med. Han har varit fin vid tre raka segrar och det är rätt så häftigt att han har vunnit i Köpenhamn, Stockholm och Oslo. Vi har siktat på detta och han gick ett banjobb häromdagen eftersom det gått en månad emellan. Han har ett lämpligt lopp på pappret.

– 1 Chilli Lane (lopp 3) kommer tillbaka efter uppehåll och har tränat helt okej. Barfota fram blir det nu.

– 6 Lexus Håleryd (lopp 3) har ryckt upp sig, men man måste köra snällt med honom. Senast blev han fast och det får man ta emellanåt då han inte kan gå i spåren.

– 1 Darah Bibo (lopp 4) har vi siktat på det här loppet med och allt är frid och fröjd med henne. Jag ska givetvis försöka hålla ledningen och då kommer hon streta emot länge.

– 9 Look Håleryd (V75-1) är jag nöjd med. Han har gjort tre fina lopp på raken och senast fick vi trafikproblem under första varvet, sedan avslutade han bra. Jag tycker man ska ta honom på allvar här. Jag anser att han är gynnad av den långa distansen. Det blir barfota runt om och helstängt huvudlag. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 10 Eldorado Mearas (V75-1) hängde med senast och det är en häst som kräver snälla löpningar. Han får smyga med och hoppas på tur. Det blir skor runt om, öppet med murphy och can’t see back-rulle. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 8 Generaal Bianco (V75-3) känns bara fin och det är svårt från de här lägena såklart. Det har inte varit stolpe in på sistone. Jag tror han kommer gå bra, men det blir svårt att vinna. Barfota runt om, öppet med murphy och jänkarvagn som senast.

– 8 Lucky Babe (V75-4) har bra form och känns riktigt fin nu. Hon gick strålande på Eskilstuna, men har svårt läge nu och vi får göra det bästa av situationen. Det blir barfota runt om och norskt huvudlag. Jänkarvagn istället för vanlig vagn.

– 14 Je T’Aime Lucky (V75-4) har vi siktat på det här loppet med och hon känns bara fin. Jag tror hon kommer gå bra, men hon har ju en 400 meters-speed, så det vill till att det klaffar lite. Det blir barfota fram, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 15 Cheerful Rivner (V75-4) känns också bra bra och har gått fina lopp på sistone. Hon har också chans att vinna om det klaffar, men det är alltid lurigt från det tredje ledet. Barfota fram, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 6 Pastor Power (V75-7) verkar hålla sin fina form. Han tog inte i från start i Kalmar senast och kom ur balans. Han reparerade det bra och visade bra form, så med lite klaff är han nog med i den främre träffen här. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag med murphy och can’t see back-rulle och jänkarvagn. 

– 8 Magic Happens (V75-7) var bra efter galopp senast, men har svårt läge och får smyga med för att ta en slant. Jag kör honom eftersom jag är delägare i honom. Barfota fram, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

2 Utah Broline (lopp 12) är en helbror med Poet Broline. Fin häst, men är lite känslig i munnen och lite spänd från start. Det gäller att köra felfritt. Han är väl förberedd och bara han klarar starten så är han en bra debutant. Snygg som en tavla är han – helt olik Poet faktiskt.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”