jul
19
2019

Stochampionatshelgen!

Axevalla fredag:

– 9 Lexington Zon (lopp 1) är väl förberedd som det ska bli intressant att tävla med. Jag hoppas han ska kunna en 17-tid.

– 5 Lexus Håleryd (lopp 5) har ryckt upp sig på sistone och gått flera bra lopp. När han var oplacerad satt han fast. Senast gick han utanpå ledaren och var överraskande stark. Allt ser bra ut i träningen och vi kör med helstängt huvudlag, vanlig vagn och barfota runt om.

– 4 Hodder (lopp 6) är lite opålitlig, men känns som han ska i träningen och nu ska han gå med framskor igen. Öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 7 Mad Princess (V64-1) har varit positiv vid de här två segrarna. Nu möter hon ett par mer rutinerade hästar, men jag tror hon kommer gå ett bra lopp och det blir öppet huvudlag, vanlig vagn och skor runt om som senast.

– 2 Pere Ubu (lopp 13) känns bara bra. Han har inte provat bilen än och vi ska testa det innan tävlingarna. Han är väl förberedd för loppet och känns bara fin. Öppet huvudlag, vanlig vagn som senast. Barfota bak den här gången.

Axevalla lördag:

– 2 Magic Heart (lopp 2) var trög i Visby och gick bara okej. Hon springer och bromsar lite och ska prova med open eye-huvudlag den här gången för att ändra lite. Strykningen gynnar oss och målsättningen är att hålla ledningen.

– 11 Sobel Jasmine (lopp 2) stumnade lite i kvalet till Stochampionatet. Hon är sämre bakifrån verkar det som, men vi får prova igen. Det blir norskt huvudlag nu och vanlig vagn.

– 7 Randemar R.D. (V75-1) känns bara fin och har gjort två kanonlopp på sistone. Han känns bara bra i träningen, men det är risk att han får en tung löpning från det här läget. Jag känner mig ändå inte slagen. Norskt huvudlag och skor runt om som senast. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 10 Pastor Power (V75-1) kommer också från fina insatser. Nu får han gå bakifrån, men det har han fungerat fint med senast. Båda mina hästar har visat fin form och ska räknas. Barfota runt om och öppet huvudlag med murphy och can’t see back-rulle. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 13 Global Upper Style (V75-2) satt invändigt senast och det blev aldrig något lopp. Hon var väldigt pigg i mål och känns bara bra efteråt. Det var länge sedan hon gick voltstart, men jag tror hon kliver iväg. Barfota runt om och öppet huvudlag med murphy som senast. Eventuellt att vi kör utan murphy, vi får se. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 6 Adde S.H. (V75-7) var strålande i försöket till Sprintermästaren och tidigt slagen i finalen. Allt känns bra efteråt i alla fall och jag tror på en god insats. Han är i fin form och det blir barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 5 Superbopp E.T. (lopp 12) kämpar på bra. Det är en väldigt energisk häst. Han hade flyt vid segern på Vaggeryd. Målsättningen är att köra ett smyglopp och ta en god placering.

Axevalla söndag:

– 11 Almond Paste (lopp 3) känns bara bra i träningen och allt tyder på att hon ska gå ett bra lopp. Öppet huvudlag, vanlig vagn och skor runt om.

– 7 Get Ready On Tour (lopp 5) var positiv i Kalmar med jänkarvagn och barfota runt om. Vanlig vagn istället för jänkarvagn nu när det är voltstart. Vi fortsätter med barfota och det gav bra effekt senast.

– 12 Ottens Flamma (V75-4) har halsproblem och får stanna hemma.

– 12 Global Wireless (V75-5) känns fin i träningen. Hon hängde på helt okej i uttagningsloppet senast. Det var synd på läget här, men vi får göra det bästa av situationen. Det blir helstängt huvudlag, vanlig vagn och barfota runt om som senast.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”