sep
20
2019

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Kalmar fredag:

– Vitro Diablo (lopp 2) har varit väldigt trög hela sitt liv och gått med handbromsen i. Efter kvalet tycker vi att han har piggnat till, så nu får vi börja tävla och se vad som händer.

– Utah Broline (lopp 3) har gått strålande i de senaste starterna och allt ser bra ut. Jag kan inte annat än att tro på honom och han borde vinna lopp när som helst.

– 2 Global Upper Style (V64-5) har gjort två klart godkända lopp på sistone då hon mött de bästa. Nu möter hon några bra också och är en typisk platskandidat bakom Mellby Free som är bäst i gänget. Det blir öppet huvudlag, barfota runt om och jänkarvagn som senast.

– 9 Mily (V64-5) har vi haft svårt att få igång i år och hon hängde inte med senast, men vi får se vad som har hänt med ett lopp i kroppen. Vi får ligga lågt tills hon visar motsatsen och det blir öppet huvudlag, vanlig vagn och skor runt om som senast.

– 4 Beluga West (V64-6) hade tränat bra inför debuten för oss, men var tveksam i loppet. Jag vill ändå prova ett lopp till så får vi se vad som händer, men hon är mycket svårbedömd för dagen. Barfota runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag blir det.

Halmstad lördag:

– Laurenti (lopp 9) känns riktigt fin, men det var synd att hon galopperade i den giltiga starten senast. Hon är lite opålitlig, men känns fin i träningen.

Färjestad lördag:

– Bonnies Celebrity (lopp 1) har vi haft i tre-fyra veckor i vårt stall och han känns fin. Vi har kört ett banjobb med honom och det ska bli intressant att tävla med honom. Han har visat sig hävda sig väl i montén.

– Chilli Lane (lopp 4) tränar fint, men är väldigt upp och ned i prestationerna. Det beror på hur hon är i halsen för dagen då hon har väldigt känslig hals. Allt är bra inför den här starten i alla fall.

– 1 Love Håleryd (V75-4) har hittat en pollett i de två senaste starterna då vi ryckt skorna. Allt ser bra ut efter senast och jag tror säkert han gör ett bra lopp igen. Han kan inte hålla ledningen från läget då han bara är medium ut. Barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 7 Heart Of Steel (V75-7) mår bra för dagen och har gått bra hela året. Han kommer säkert göra det igen och det ska bli intressant att se hur långt han räcker mot guldhästarna. Han galopperade senast och det var första gången hos oss utan att det fanns någon bra förklaring. Vi hoppas det var ett olycksfall i arbetet för han kändes så fin tyckte Johan. Perfect Spirit är spetsfavorit och blir svår att ta en längd på, men vi får ladda framåt. Barfota runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

Berlin söndag:

– Ofelia O.E. (lopp 6) har kommit tillbaka efter lite vila och känns fräsch och fin. Jag tror hon kommer gå bra, men spår åtta mot de bästa stona gör att det ser svårt ut.

– Stonewashd Diamant (lopp 6) har inte vunnit lopp i år, men gick strålande senast tycker jag. Hon borde hävda sig mot de här stona tycker jag. Nu fick vi bakspår och det är inte lätt, men jag tror absolut att hon tillhör de bättre i loppet.

– Nordmann (lopp 10) galopperade senast och var inte riktigt fräsch. Han är uppfräschad efteråt och känns fin i träningen. Han har lite problem med andningen och det är väl därför han har så mycket andraplatser.

Vaggeryd söndag:

– M.T.Mighty Winner (lopp 4) känns bara bra och har ett bra utgångsläge. Kan ta en god placering, men det kan bli svårt att ta spets från Alicia Bore. Hästen är jämn och säker i sina prestationer i alla fall.

– Xet Diablo (lopp 8) har bra kapacitet, den lilla hästen. Senast galopperade han från start och reparerade det bra. Han rumplade till precis vid mållinjen och det var snöpligt. Han har bra kapacitet för klassen i alla fall.

Berlin söndag:

– 12 Undigious Diamant (lopp 12) kommer tillbaka efter lite paus. Han började strålande, men var stinglös sedan. Hade dock lite infektion i kroppen. Tränar starkt inför det här, men är grön i sammanhangen.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”