okt
12
2019

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Åby lördag:

– Magic Happens (lopp 2) gick bra senast och spurtade bra. Han har lite vikande rad, men tycker han är rätt så i ordning ändå. Han vinner inte så ofta, men gör bra insatser.

– Mellby Guard (lopp 3) går stabilt nu och är jämn och säker i prestationerna. Han går lika bra över lång distans och jag är nöjd med honom.

– Beluga West (lopp 4) var överraskande bra senast och det var nära att det blev seger. Allt ser bra ut, men tillägg och bakspår var inte önskescenariot direkt. Vi får göra det bästa av situationen.

– Queen Neo (lopp 4) var blek senast och det visade sig att hon inte var ren i halsen. Nu har hon vilat lite och känns helt normal. Vi ska kolla henne i halsen innan loppet för säkerhets skull.

– 3 Bonnies Celebrity (V75-3) var de nöjda med på Färjestad och han verkar må bra efteråt. Han hävdar sig fint i montén och kan nog ta en god placering här. Det blir öppet huvudlag som senast, men barfota runt om istället för barfota fram som senast.

– 5 Get Ready On Tour (V75-4) var Peter Ingves nöjd med senast då han hamnade omöjligt på det, men gick okej i skymundan. Vi hoppas och tror på en god insats här. Kusken får prova en bit och önskescenariot vore att han kom till ledningen. Han växer en klass i den positionen. Det blir barfota runt om, halvstängt och jänkarvagn.

– 1 Julia Af Solnäs (V75-5) var positiv senast då hon var så lugn och fin. Hon har varit lite het i några starter, men var lugn senast och spurtade bra. Här får en fin position och det kan hon tjäna mycket på. Skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 3 Global Upper Style (V75-5) var blek senast och jag har inte hittat någon förklaring till det. Hon känns normal efteråt, så vi får prova igen. Det blir barfota runt om och jänkarvagn som senast. Däremot blir det norskt huvudlag för första gången.

– 10 Adde S.H. (V75-6) var inte fräsch senast och galopperade. Han har blivit renoverad efteråt och känns som han ska i träningen. Det blir barfota runt om och norskt huvudlag som senast. Jänkarvagn istället för vanlig vagn som senast.

Halmstad söndag:

– Korpral Zon (lopp 5) kämpar på och gör vad han kan. I Breddlopp så borde motståndet gå ned, så vi hoppas att han ska vara långt framme.

– Bunny Follo (lopp 9) är en väldigt svår häst som har lätt för att galoppera. Vi får prova igen för hon känns helt okej i träningen. Det är felfritt först och främst som gäller.

Billund söndag:

– Diamondwind (lopp 7) var seg senast i Danmark, men han känns fin inför detta. Vi hoppas att han funkar. Han är dock allra bäst i ledningen den här hästen och nu har vi bakspår. Träningen är positiv, men det är frågetecken för formen.

Hamburg söndag:

– 6 Generaal Bianco (GS75-1) ser bara fin ut i träningen och jag tycker han var positiv senast. Han kämpade bra och det är jag glad över. Jag kan inte motståndet här, men jag är nöjd med honom och han vann det här loppet ifjol. Det blir öppet med murphy och rulle, jänkarvagn och barfota runt om som senast.

– 5 That’s Art (GS75-4) var väldigt positiv i P21-loppet. Det var ett billigt lopp, men han såg fin ut och Ingves sa att det var full spänst över linjen. Han gick ändå 13 full väg, så det är positivt att ha med sig. Annars har vi inte fått till det i år med honom, men vi hoppas att vi är på rätt väg nu. Det blir helstängt huvudlag och barfota runt om som senast. Det blir jänkarvagn istället för vanlig vagn.

– 11 Undigious Diamant (GS75-6) räckte inte i Berlin då han mötte de bästa. Sedan var det bakvarv och han är sämre i svängarna då. Nu är det lite lättare motstånd tror jag och det är inte öppen klass i alla fall. Svårt läge nu och motståndet har jag ingen koll på. Det blir som senast öppet huvudlag, vanlig vagn och skor runt om.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”