Nov
1
2019

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Solvalla lördag:

– 9 Ottens Flamma (lopp 2) gick klart godkänt för Henriette senast. Hon går helt okej hela tiden och jag tror hon har väldigt lämpligt lopp på lördag.

– 3 Superbopp E.T. (lopp 3) kämpar på bra. Snubblade i startögonblicket senast och det kan man glömma. Kämpar på bra och kan ta en god placering med ett smyglopp.

– 5 Rosie Access (lopp 4) var väldigt positiv i avslutningen senast och hon kommer så smått. Allt känns bara bra efteråt, så hon är absolut under fin utveckling.

– 10 Stella Follo (lopp 4) har varit ifrån lite på grund av förkylning, men känns fin igen. Nu ska vi plocka av framskorna.

– 1 Velegance (V75-2) har gjort tre fina lopp på raken efter lite paus. Har ett intressant läge här och jag ser henne gärna i ledningen – då bjuder hon på strid. Det är några bra ston emot, men hon är bra själv också. Det blir vanlig vagn nu när det är voltstart. Annars blir det barfota runt om och öppet med murphybländare på insidan. Johan kör henne för jag tyckte det gick så bra senast och den jag kör är lite svårare.

– 5 Vinci I.M. (V75-2) ser allting bra ut med. Det är lite lurigt spår för henne, så det är lite galopprisk. Vanlig vagn den här gången, men annars blir det barfota runt om, murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan som senast.

– 1 Global Upper Style (V75-3) ser fin ut efteråt och fick bra smygläge här. Det luktar väl rygg på Mellby Free här och det är min målsättning spontant – då kan hon ta en god placering. Det blir barfota runt om, can’t see back och jänkarvagn som senast.

– 9 Love Håleryd (V75-4) ser fin ut i träningen och vi har kollat hovarna så att han ska kunna gå barfota runt om. Vi hoppas att det klaffar lite, då kan han ta många till slut. Det blir helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 10 M.T.Mighty Winner (V75-5) är i bra form och det var synd på läget. Han kommer säkert gå ett bra lopp, men det är ett tufft lopp så vi får smyga med och ta en god placering. Det blir barfota fram, murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt jänkarvagn som senast.

– 4 That’s Art (V75-6) känns som han har toppform. Han har gjort två kanonprestationer på raken och har bra läge. Det är ett par bra hästar emot, men vi hoppas vara med där framme. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

Axevalla söndag:

– 6 Stonewashd Diamant (GS75-1) känns fin och gick bra senast på Solvalla. Hon vann klungspurten då och jag är nöjd med henne. Vi möter några bra ston, men hon är bra själv också. Det blir barfota runt om och helstängt huvudlag som senast. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 3 Express Lime (GS75-3) känns riktigt fin och har blivit halsopererad. Han andas bra i träningen och jag förväntar mig en riktigt bra insats. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 5 Poesi Kloster (GS75-3) kämpar på och det blir barfota igen – då sänker hon en sekund. Hon ser bra ut i träningen, men har mest hängt med i loppet. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 7 Chilli Lane (GS75-4) har problem med sin hals från och till. Är ojämn i prestationerna och är svår att räkna på. Har tränat helt okej. Det blir barfota fram, murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt vanlig vagn som senast.

– 4 Carabinieri (GS75-6) fick en senskada i Januari i Paris och har fått vila ett par månader. Han är väl förberedd för comeback, men jag kan inte förvänta mig att han är på topp. Han har gått tre banjobb inför detta med 21 som snabbast – utvändigt i träningsvagn och bara glassade. Det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn.

– 7 Mellby Guard (GS75-7) gör det bra. Han tog i lite extra tack vare det norska huvudlaget senast och var överraskande bra. Det var en liten kick till och han har bra form. Det blir barfota fram, norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”