Nov
22
2019

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Halmstad fredag:

– 5 Global Wellness (V65-1) tror jag är lite på gång. Den här gången ska hon ha norskt huvudlag och urryckare – vilket båda är för första gången. Hon har varit lite trög, men vinner lopp när som helst. Det blir skor runt om och vanlig vagn som senast.

– 2 Sobel Nils (V65-2) är trög av sig, men vi har tränat rejält och han har tränat godkänt. Jag hoppas på en förbättrad insats och vi ska ändra till halvstängt huvudlag och urryckare för första gången nu. Det blir skor runt om och vanlig vagn som senast.

– 4 Ilona Håleryd (V65-5) kämpar på. Hon går okej utan att ha det där lilla extra för dagen. Vi smyger med och tar en god placering. Det blir barfota fram, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 3 Metallic Cloud (lopp 7) är en häst som haft rätt så jobbig att få till start. Hon har varit stel och haft växtvärk, men nu är hon helt okej. Jag räknar med att hon ska gå en 18-tid så får vi se hur långt det räcker.

– 5 Perfect Lane (lopp 8) har vi haft i träning ett par månader och hon tränar klart godkänt. Nu är det dags att tävla. Det är en tung häst som säkert behöver ett par lopp innan hon kommer upp i varv.

Axevalla fredag:

– 10 Takeachance Diablo (lopp 2) gick godkänt i comebacken och i sådana här vanliga stolopp så räknar jag med att hon ska räcka och vara långt framme.

– 3 Keegan Trot (lopp 4) har bra styrka. Lite aktionsproblem har han. Han springer och ställer lite – allra helst förstavarvet. Nu finlirar vi lite på balansen. Bra styrka har han. Får han ordning på aktionen så ska han räcka en bra bit.

– 1 Global Wireless (lopp 7) galopperade i voltstart senast. Bakom bilen funkar hon alltid fint. Har bra förutsättningar och är startsnabb.

Jägersro lördag:

– 7 Xet Diablo (lopp 1) är kapabel, men har nerverna utanpå. Han är överambitiös. Senast blev han fast i tredjespår och var helt okörd över mål. Han är bra för klassen.

– 12 Superbopp E.T. (lopp 2) kämpar på bra och gör fina dagsverken varje gång. Plockar goda placeringar ofta. Synd på spåret, men hästen ser fin ut i träningen.

– 5 Eliza Diablo (lopp 3) är ett mycket fint sto som vann på bra sätt i debuten. Allt känns bra med henne och jag tror på toppchans.

– 12 Very Many Legs (lopp 4) har fått pausa lite. Lite sliten var hon så hon fick pausa, men nu känns hon bara bra. Voltstart är första gången i vår regi, men jag såg innan hon kom till oss att hon gått en del volt.

– 9 Tiger Face (V75-2) kommer tillbaka efter skada och har inte startat på elva månader ungefär. Det blir ett försiktigt upplägg här – smyga med och ta en slant är väl realistiskt. Han är väl förberedd, men det skulle förvåna mig om han segerstrider. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

– 10 Pere Ubu (V75-2) gör det bra och är segervan. Han går från alla positioner och jag kan inte annat än tro en hel del på honom här. Jag tycker det är en bra Klass II-häst. Det blir fortsatt barfota bak, öppet huvudlag med murphybländare på utsidan och vanlig vagn som senast.

– 2 Eldorado Mearas (V75-3) gör det bra varje gång nu. Johan sa senast att han hade segerstridit om luckan hade kommit på beställning. Han har fin form, men kräver ett smyglopp. Kan ta en god placering om det klaffar. Det blir skor runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 5 Undigious Diamant (V75-3) har väldigt fin form. Vann med krafter kvar senast och är gynnad av distansen. Det är synd på spåret här och det är en stor häst, så man får försöka få iväg honom så gott det går. Hästen har fin form i alla fall – det har han visat. Det blir barfota fram, norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 12 Love Håleryd (V75-3) har också bra form och går bra varje gång nu. Vi kommer säkert hamna i kön, så vi får hoppas på tempo – då tar han en del till slut. Det blir barfota runt om och helstängt huvudlag som senast. Vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 8 M.T.Mighty Winner (V75-5) har toppform för dagen tycker jag. Två gånger i rad har han gått i mål med oryckta tussar och senast gick han väldigt fort upploppet ned. Det var synd på spåret här såklart, men hästen har riktig toppform. Det blir barfota fram, can’t see back på insidan och murphybländare på utsidan samt jänkarvagn som senast.

– 12 Zeeland Kronos (V75-5) var positiv senast tycker jag, men här är läget mycket svårt. Vi får göra det bästa av situationen och det är en slant som gäller. Det blir barfota runt om, blinkers och jänkarvagn som senast.

– 3 Justice Ås (V75-6) var väldigt positiv i Danmark senast. Peter Ingves tyckte han var riktigt fin, så det var positivt. Det är dock helt annat motstånd nu ju, så en slant är vad vi får hoppas på. det blir barfota fram, helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 5 Pastor Power (V75-7) går bra varje gång och är jämn och säker i prestationerna. Han är jämn och säker och jag förväntar mig en god insats. Jag släpper av honom från start, sen får vi se vad som händer. Det blir barfota runt om, öppet huvudlag med can’t see back på insidan och jänkarvagn som senast.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”