Dec
6
2019

Fredag och lördag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Kalmar fredag:

– Grynet Rivner (lopp 2) gör så gott hon kan. Hon är ganska begränsad, men känns riktigt fin i träningen. Sedan har hon inte riktigt visat när man kör hela vägen. Får smyga med och plocka en god placering.

– Jatzie R.D. (lopp 2) var positiv i debuten och känns bara bra efter. Tror på en god insats här.

– Poet Broline (lopp 3) ska det bli intressant att prova i monté då han är mycket rider. Det är ett test och det ska bli intressant att se.

5 Global Annuity (V64-1) känns fin och har fått en träningsperiod inför detta. Känns bara bra och jag tror på en god insats, men möter också en del bra hästar. Can’t See Back-puffar och vanlig vagn som senast.

– 9 Love Håleryd (V64-4) galopperade efter 100 meter senast då jag flyttade honom i sidled och det gav ingen värdemätare. Han tränar normalt efteråt och innan förra starten hade han bara gjort fina lopp. Det blir jänkarvagn istället för vanlig vagn. Det blir öppet huvudlag med murphy och rulle istället för helstängt huvudlag som det var senast.

– 2 Chilli Lane (V64-6) gick helt okej senast och gör det helt okej utan att ha det där lilla extra. Vi får försöka ge henne ett bra lopp och i detta gäng ska hon nog vara långt framme. Det blir vanlig vagn och öppet huvudlag med murphy och can’t see back-rulle.

– 7 Laurenti (V64-6) har ryckt upp sig en del och hängde på bra senast. Hon är lite på gång tycker jag. Det var första jänkarvagn senast och det gav väl en liten kick och vi kör så igen. Halvstängt huvudlag och jänkarvagn.

Åby lördag:

– M.T.Nordic Spirit (lopp 2) känns fin gör han och han hoppade från femte senast – blev för ivrig när springspåren kom. Han behöver en smyglöpning, då kan han ta en god placering.

– Zeeland Kronos (lopp 3) satt fast på Jägersro senast och jag var nöjd med henne. Hon håller nog nyttig form, men det är lite humörhäst. Jag hoppas hon har en bra dag och vill kämpa.

Amusement (lopp 4) gör bra dagsverken varje gång. Hon tar nog en bra slant här också om det klaffar.

– Mahma Lane (lopp 4) har varit strålande i båda loppen tycker jag och det är lite plushäst. Alltid intressant att tävla med sådana. Allt ser bra ut inför detta.

– 5 Get Ready On Tour (V75-2) ser fin ut i träningen och ska gå med helstängt huvudlag den här gången och det är för första gången. Det är läge för det när det är bra läge och kortlopp. Jag ger järnet från start och hoppas komma till ledningen. Jänkarvagn fortsätter vi med.

– 10 Eldorado Mearas (V75-2) känns bara bra, men senaste loppet kan man glömma då han studsade från start. Han har nyttig form och med rätt lopp så tar han en god placering. Jänkarvagn istället för vanlig vagn. Norskt huvudlag som senast.

– 4 Superbopp E.T. (V75-3) är en kämpe som gör bra dagsverken hela tiden, men möter säkert lite tuffare hästar än han brukar. Det blir öppet huvudlag med murphy som senast, men däremot blir det jänkarvagn för första gången.

– 6 Utah Broline (V75-3) har gått bra i många lopp utan att vinna. Det är en häst som gått och hållit igen lite, men han börjar få självförtroende nu och vågar ta i lite mer. Han känns som han är lite på gång. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn.

– 9 Darah Bibo (V75-4) gör det bra och 2600 mot hingstar och valacker blir tufft. Tyvärr ha vi dålig rygg vad jag har förstått. Hästen gör det bra och det blir rycktussar för första gången – det kanske kan göra en tiondel. Öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 3 Ilona Håleryd (V75-5) hängde på bra senast. Hon fick det serverat och det behövde hon. Hon får smyga med här och sedan får vi se hur långt det räcker. Allt är bra i träningen och det blir norskt huvudlag och jänkarvagn. Målsättningen är att passera miljonen med henne och vi har drygt 55.000 kvar till det.

– 4 Stonewashd Diamant (V75-5) mår bra och var väldigt fin senast. Allt ser bra ut med henne och vi gör inga ändringar – helstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

– 8 Julia Af Solnäs (V75-5) har stått över lite och blivit renoverad. Allt känns som det ska efteråt, men läget drar ned möjligheterna. Vi får göra det bästa av situationen. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 3 Justice Ås (V75-6) överraskade oss genom att galoppera senast och jag tror det var olycksfall i arbetet. Vi provar igen och det blir helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast. 

– 1 Randemar R.D. (V75-7) är bra för klassen och gjorde ett tufft lopp senast. Lite si och så i stilen var han och han har blivit renoverad efteråt. Bara gått lugn träning efteråt. Han kan inte vara med i startrusningen. Norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 2 That’s Art (V75-7) ser fin ut och gick bra på Åby senast då han gick utanpå ledaren. Han har fin form för dagen och det blir fortsatt helstängt huvudlag och jänkarvagn som senast.

– 3 M.T.Mighty Winner (V75-7) ser ut att hålla sin toppform. Han gick väldigt bra i finalen och senast höll han bra efter tuff löpning. Det blir öppet med murphy och rulle som senast samt vanlig vagn som senast.

– Miriam Håleryd (lopp 12) var positiv i debuten. Det var ett billigt lopp, men hon avslutade snabbt och i fin stil. Allt ser bra ut md henne.

– Victorious Wine (lopp 12) slog sig på ett knä och därav galoppen senast. Han riktigt knäade sig själv. Nu kör vi med knäkappor. Han kändes fin utöver galoppen, så det vill jag ha sagt.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”