Dec
19
2019

Fredag och lördag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Jägersro fredag:

– 2 Global Wireless (V65-1) vann nyligen och räcker bra i sådana här stolopp. Hon fick bra läge igen och det blir väldigt tätt mellan starterna, men hon hade inga lopp på länge sen så jag väljer att göra så här. Målsättningen är att spåra runt om och det blir norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 2 Bellflower Wine (V65-3) hänger mest med och släpper inte till riktigt. Vi får starta och se vad som händer och hon får visa bättring innan man tror på henne. Det blir helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 9 Global Woodstock (V65-6) var positiv i comebacken senast. Det var gammalt gott slag i honom då och han känns fin – går mest tryckvagn och har han tagit loppet bra så tar han många till slut. Det är en härlig häst och det blir halvstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

Halmstad lördag:

– Poesi Kloster (lopp 2) springer och håller igen i loppen tycker jag. Har dålig motivation, men tränar bra i alla fall. Vi får fortsätta prova. Får smyga med och ta en god placering.

– Power Vacation (lopp 2) har blivit lite renoverad och pausat efter senast. Nu är hon i full träning igen och det blir intressant att tävla med henne då hon var riktigt fin i ett par lopp.

– Global Annuity (lopp 3) var helt okej i Kalmar, det gick inte vår väg där. Nu har han lopp i kroppen och det känns som att han tagit det bra. Jag tror han kommer gå bra och det blir urryckare för första gången. Vi provade det i veckan och han blev pigg när vi drog dem.

– Pastor Power (lopp 4) var väldigt entömd senast och väldigt svag så han fick pausat lite efteråt och har blivit renoverad. Han känns som han ska och han har visat att han hävdar sig bra i silver, så jag hoppas och tror på en god insats.

– 4 Nordmann (V75-1) är en jämn och säker häst som gör stabila insatser. Han vinner sällan, men det är typiskt en platshäst. Han verkar förnuftig från start och jag tror han klarar läget. Det blir vanlig vagn istället för jänkarvagn, men fortsatt norskt huvudlag.

– 5 Get Ready On Tour (V75-1) har två galopper i rad och vi har kollat hästen utan att hitta några fel, så vi får prova igen. Det var ett tag sedan han gick voltstart, men egentligen är han travsäker. Det är felfritt som gäller i första hand så vi är med i matchen. Det blir helstängt huvudlag som senast, men vanlig vagn istället för jänkarvagn.

– 9 Stella Follo (V75-2) har smygform tycker jag. Hon gick bra näst senast då jag var trea med henne och senast sa Ingves att hon kändes stark i ryggar, men hoppade på ett steg. Hon hade nog varit tvåa utan det. Hon har smygform, men är opålitlig. Det blir halvstängt huvudlag och vanlig vagn.

– 11 Explosive Rain (V75-2) var klart godkänd senast då hon gick med norskt och urryckare för första gången – det kändes att hon tog ut sig med det. Hon gör stabila insatser, men utan att ha det där lilla extra. Det blir norskt huvudlag och vanlig vagn.

– 13 Mahma Lane (V75-2) har gjort tre kanonlopp på raken och allt ser bra ut efteråt. Läget är lurigt såklart, men jag håller det här som en plushäst. Man känner sig stark när man kör ut med henne. Senast när jag vann med henne så smackade jag aldrig på henne och det är sällan det är så. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn.

– 2 Justice Ås (V75-3) blev det fel för senast och man kan glömma det loppet. Det låter löjligt, men hade han haft spår två senast tror jag att vi hade haft bra vinstchans. Då hade vi kommit ned i rygg ledaren. Han gick bara sådär senast, men är för gammal för att göra grovjobb. Allt ser bra ut med honom, men 2100 meter är ett minus. Helstängt och jänkarvagn som senast.

– 5 Poet Broline (V75-3) måste visa någonting innan man vågar tro på honom. Han är normalt travsäker, men har galopperat mycket på slutet. Vi har inte hittat några fel på honom och han får inte till det i loppet. Känns bra i träningen annars. Helstängt och jänkarvagn.

– 7 Vitro Diablo (V75-4) ser allting bra ut med honom. Vi har siktat på det här loppet och vi ryckte tussarna i träning häromdagen – det gick bra. Målsättning är att komma till ledningen och köra där. Aluminiumskor bak den här gången, men han står inte och faller med det. Han har en lämplig uppgift och det blir helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 11 Global Venture (V75-5) ser allting bra ut med och det är en härlig häst. Hade jag haft spår 1-5 hade jag trott på toppchans. Han ska räknas ändå, men det blir jobbigt från det här läget. Öppet huvudlag med murphy och vanlig vagn.

– 11 Ofelia O.E. (V75-6) är i bra författning och har gått bättre för varje lopp nu. Tidigare har det inte varit några problem med voltstart och jag tror hon kommer gå ett bra lopp. Öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 15 Stonewashd Diamant (V75-6) ser allting bra ut med, men hon var bara okej senast tycker jag. Faktum var att det hade gått en månad mellan starterna och hon hade bara tränat på gården. Jag tror att hon är vassare nu med lite tätare starter – om det inte var skorna som satte ned henne. Jag tror snarare det var att det var lite för långt emellan. Ser man till motståndet är hon van att möta betydligt tuffare hästar, men hon ska ju runda 14 hästar också. Det blir vanlig vagn istället för jänkarvagn, men helstängt huvudlag som senast.

– 6 M.T.Mighty Winner (V75-7) var okej senast, men jag trodde han skulle haka på lite bättre. Han är gynnad av distansen och jag ska ladda vad som går från start. Det blir jänkarvagn och can’t see back på insidan och murphybländare på utsidan som senast.

– 8 Zeeland Kronos (V75-7) får Ingves göra det bästa av situationen av. Hon har så risigt läge och bjuder inte till bakifrån. Från ledningen är hon bra, men dit kommer hon inte nu. Det blir blinkers och jänkarvagn.

– 9 Randemar R.D. (V75-7) känns riktigt fin. Jag körde honom själv i intervallerna i torsdags och han blir tuff sista 700 meterna här som han kändes. Nu har han lopp i kroppen och jäklar vad han gick över linjen på Åby. Det blir fortsatt norskt huvudlag och vanlig vagn.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”