jun
21
2020

Startkommentarer måndag

Peter uttalar sig om måndagens starthästar i Halmstad. Intervjun är gjorde i samarbete med Spelvärde.

2 Global Brilliance (lopp 1) kvalade på ett bra sätt. Hon är en väldigt trög häst som är lat av sig, men i kvalet avslutade hon 12 sista 500 och var positiv. Jag vill ändå inte skruva upp förväntningarna i debuten, utan mest starta igång. Hon kan nog komma igång bra med några lopp i sig.

7 Rizzi Brodda (lopp 1) har tränat fint. Hon var inte bra när hon debuterade för ett par månader sedan så hon har fått en träningsperiod och känns bra. Jag hoppas och tror att hon kommer göra ett bra lopp.

8 Summertime S. (lopp 2) var positiv senast och har gått bra varje gång egentligen. Det ser jobbigt ut från det här utgångsläget. Vi siktar mot tyska Derbyt med henne så jag kommer försöka köra ett lugnt lopp.

10 Stens Remind (lopp 2) körs av Peter Ingves. Hon går helt okej. Hon springer och tänker lite i loppen, om hon ska ta i eller inte. Det blir nog ett snällt upplägg igen och hon kan ta en god placering.

1 Dreamgirl Hall (lopp V64-1) har siktats hit i ett halvår. Eftersom hon är född i USA så är Stosprintern enda stora loppet hon är anmäld till. Hon känns bra i träningen och nu plockar vi av skorna och kör med jänkarvagn. Det ska bli intressant att se vad det ger för effekt. Hon har gått med rätt så tunga skor så klaffar utrustningsändringarna kan det göra mycket. Fortsatt helstängt huvudlag. Hon är riktigt snabb ut. Om jag vill köra i ledningen? Absolut.

1 Livi Othella H.M. (lopp V64-2) har varit positiv på sistone. Hon har hållit ihop aktionen klart godkänt. Hon står lite hårt inne så det är bra att hon har fått et smygläge. Barfota bak och vanlig vagn igen. Norskt istället för öppet huvudlag.

5 Vinci I.M. (lopp V64-2) gick riktigt bra senast. Hon fick öppna hårt och kunde ändå hålla undan mot bra hästar. Anledningen till att hon inte hade startat på fem veckor inför senast var för att det inte fanns något passande lopp. Hon känns fortsatt bra i träningen. Det är synd att Flemming har en startsnabb häst innanför oss. Även om segrarna är tagna från ledningen så går hon bakifrån också. Barfota, jänkarvagn och murphy i kombination med can’ see bak – inga ändringar.

1 Briljant Sensation (lopp V64-3) går klart godkänt även om hon kanske borde ha vunnit senast som loppet blev kört. Det är mycket tuffare hästar emot den här gången. Ett smyglopp vore lämpligt så jag är nöjd med läget. Hon kommer gå med jänkarvagn och så plockar vi skorna och drar tussarna. Rycktussar testades här hemma i veckan.

1 Generaal Bianco (lopp 10) har inte presterat på länge. Det är inte rätta trycket i honom i loppen och vi har inte hittat några fel. Vi har ändrat lite i träningen och den här gången kör vi med helstängt.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”