jun
30
2020

Startkommentarer torsdag-lördag

Peter uttalar sig om starthästarna på torsdag – lördag. Intervjun är som alltid gjord i samarbete med Spelvärde.

 

Halmstad torsdag

11 Toto Barosso (lopp 2) är bra i ordning tror jag. Det var en väldigt snöplig galopp senast då han tog ledningen men krånglade med munnen och galopperade i fösta sväng. Det hade varit intressant att se honom felfri i det loppet. Han har en hel del i sig och vi siktar mot tyska derbyt med honom, men just den här gången ligger jag lågt med tanke på förutsättningarna. Det viktigaste är han fungerar och går felfritt.

5 Rosie Access (lopp 3) har stått över lite för en sårskada. Hon är lite trög, men hon känns fin i träningen och nu plockar vi alla skorna och hoppas att det ger en kick. Från spår fem gäller det först och främst att gå felfritt. Jag förväntar mig en god insats.

6 Radio Gaagaa (lopp 4) har det klickat till för och han har gjort tre topplopp i rad. Det är strålande utveckling på honom. Han är riktigt bra för sin klass och allt ser bra ut i träningen.

12 Lexington Zon (lopp 4) har blivit knäopererad och varit borta ett halvår. Det viktigaste är att han fungerar och håller ihop travet så att han kommer igång. Jag ligger väldigt lågt med honom.

2 Sobel Jasmine (V75-5) har fin form. Hon föll med flaggan i topp senat i Kalmar efter att ha fått varva på 10,5. Det är ledningen som gäller för henne. Jag tror att hon har bra spetschans och får hon vara ifred en stund kan hon mycket väl rinna undan. Barfota, helstängt och amerikansk sulky – inga ändringar.

1 Townshend Broline (V75-7) var fin senast på Åmål. Han visade form samtidigt som det klaffade bra för vår del med tanke på att favoriten blev fast. Det är betydligt tuffare emot den här gången, det är jag medveten om. Han borde få ett fint smyglopp och kan ta en god placering. Barfota, helstängt och vanlig vagn – inga ändringar.

 

 

Arvika fredag

6 Poet Broline (V64-6) har varit ifrån på grund av en liten skada. Han har gått två banjobb och känns riktigt fin nu så det är dags att prova igen. Jag har inte studerat motståndet än. Barfota och helstängt som vanligt. Däremot blir det vanlig vagn eftersom Arvikas bana är lite annorlunda.

 

 

Halmstad lördag

1 Global Unknown (lopp 3) har gjort det bra i breddloppen på sistone och kommit bra överens med Max. Han har varit fin och känns bara bra i träningen. Han har fått ett intressant smygläge och det är bra för det är betydligt tuffare motstånd den här gången.

5 Lewis Ale (lopp 4) var riktigt fin näst senast, men senast på Bjerke var han inte bra och slagen tidigt. Vi tror att han fick vätskebrist på grund av värmen. Man blir lite orolig för den senaste insatsen även om vi tror att vi hittade förklaringen. Han känns bara bra i träningen, men han möter väldigt bra hästar den här gången.

7 Look Håleryd (V75-1) satsade jag med från start senast i Kalmar och de tålde han inte. Det blev en kort galopp och sedan gick han bra i skymundan. Jag tror att han håller sin fina form, men från det här utgångsläget är det stor risk att vi hamnar i kön. Barfota runt om, amerikansk sulky och can’t see back/murphy.

8 Love Håleryd (V75-1) blev det helt för senast på Åmål. Han gick jobb i måndags och kändes fin så jag tror att han håller sina fina form. Allting är bra förutom startspåret. Barfota, helstängt och amerikanare – inga ändringar.

10 M.T.Nordic Spirit (V75-1) var Stefan nöjd med senast på Åmål och han sade att det fanns lite krafter kvar. Han vinglade till lite i början av loppet och tappade positionen rygg ledaren, i annat fall hade han kunnat vara tvåa. Han bröt lite åt fel håll senast så istället för can’t see back/murphy så blir det helstängt den här gången. Barfota och vanlig sulky igen.

– 10 Becker
(V75-2) är en problemhäst som har börjat fungera. Han höll ihop travet på ett bra sätt vid segern senast. Vi möter betydligt tuffare motstånd nu så klart, men hästen är under utveckling. Barfota, vanlig vagn och öppet huvudlag – inga ändringar.

9 Pastor Power (V75-3) gör sitt varje gång. Han gick fint senast i Kalmar och jag förväntar mig en liknande insats på lördag – han är pålitlig. En god placering är realistiskt. Barfota, amerikanare och murphy/can’t see back – inga ändringar.

1 La Cerise (V75-4) ser fin ut i träningen. Hon behöver få ett smyglopp, vilket hon borde få härifrån. Hon kan ta en god placering om det klaffar. Barfota, amerikansk sulky och öppet huvudlag – inga ändringar.

3 Power Vacation (V75-4) återkommer efter ett litet break. Hon har gått två banjobb och känns fin. Hon är mycket tränad, men ändå lite svårbedömd. Barfota, vanlig vagn, murphy/can’t see back – inga ändringar.

6 Princess Kloster (V75-4) stressade upp sig och galopperade bakom bilen senast. Hon gick riktigt bra efter galoppen och allting tyder på att hon håller sin fina form. Barfota, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändringar.

12 Princess S.W. (V75-5) är ett bra sto som gick bra senast på Bergsåker. Hon gick gå redan 1000 kvar och det blev en för lång speed och hon blev lite trött sista biten. Hon håller nog sin fina form. Det är lite tätt mellan starterna den här gången, vi får chansa när propositionen passar. Skor runt om, vanlig vagn och helstängt – inga ändringar.

1 Generaal Bianco (V75-6) har varit stinglös länge och mestadels har det varit motivationsproblem. Inför senast hade vi lagt om träningen lite och utrustade honom med ett helstängt huvudlag och då gick han som i fornstora dagar. Han gick väldigt fint in i mål så det var positivt. Nu är det betydligt tuffare emot och det kommer förmodligen gå betydligt fortare i det här loppet. Han kommer få ett smyglopp så får vi se vad han kan uträtta. Barfota, amerikansk sulky och helstängt – inga ändringar.

9 Adde S.H. (V75-7) startade på flitigt under några månader så han har medvetet fått tagit det lugnt och siktats hit. Allt ser bra ut i träningen och han var fin i ett banjobb i fredags. Han är väl förberedd och jag förväntar mig att han gör ett bra lopp. Barfota, amerikansks sulky och helstängt – inga ändringar.

2 Ready Tonight (lopp 12) är en fin treåring som kvalade på ett bra sätt. Han är undan min gamla stjärna Fleetfoot Hanover så det ska bli intressant att tävla med honom. Han är lite trög av sig, men väl förberedd. 

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”