jul
10
2020

Fredag och lördag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Axevalla fredag:

– Lucifer Sam (lopp 1) har vunnit två lopp på Mantorp och det har varit billiga lopp då han gått i ledningen. Nu blir det värre, men hästen känns fin och jag tror han kommer gå bra. Det är dock tuffare nu.

– 4 Mahma Lane (V64-2) var lite seg uppe i Rättvik tycker jag och jag skyller lite på den långa resan i värmen. Hon känns bara bra efteråt och jag tycker hon har potential att ta sig till final. Vi får hoppas att det klaffar och det blir norskt huvudlag för första gången nu. Barfota runt om och amerikansk sulky fortsätter vi med.

– 4 Livi Othella O.M. (V64-6) går lite bättre för varje lopp. Nu ska vi plocka av alla skorna och köra barfota runt om istället för barfota bak. Då får vi se om det kan ge en kick, för det måste det göra. Hon måste sänka sig för att komma till final här. I övrigt blir det vanlig vagn och norskt huvudlag som senast.

– High Roller Sox (lopp 10) känns bara bra nu. Han har haft lite problem med blodbilden, men den är stabil nu. Han känns starkare än han brukar i träningen. Hästen ska inte starta i sådana här lopp egentligen och jag förväntar mig en god insats.

Årjäng lördag:

– 7 Global Venture (V75-1) var trea i finalen, men var helt stinglös faktiskt. Det visade sig att han hade fel på blodvärdena. Vi har dock kollat upp värdena inför detta och allt var bra och han var även fin i ett banjobb för tio dagar sedan. Jag hoppas att han får visa vilken fin häst det är. Jag kommer ge järnet från start, men sedan får vi se hur det löser sig. Vanlig vagn istället för amerikansk sulky. I övrigt blir det öppet med murphy och barfota fram som senast.

– 2 Randemar R.D. (V75-3) har varit struken för förkylning, men känns fin nu igen. Han var också fin i ett banjobb för tio dagar sedan. Distansen borde han klara utan att det är något plus – pullar han inte i loppet så borde det gå. Han skentravade en gång i ledningen, men det var med helstängt huvudlag och det gör han ju inte med norskt huvudlag. Jag vill inte låsa mig vid någon taktik här heller utan vi får se hur det blir. Skor runt om, norskt huvudlag och amerikansk sulky.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”