jul
17
2020

Stochampionatshelgen – 22 starthästar!

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Axevalla fredag:

– Global Unknown (lopp 3) har ryckt upp sig avsevärt och känns riktigt fin. Kusken valde helt fel väg senast och hade varit betydligt längre fram annars. Nu tar vi revansch. Möter några bra, men ska gå barfota runt om och första gången med amerikanare. Så hästen är absolut på gång.

– Rosie Access (lopp 5) gick klart godkänt i Halmstad i comebacken. Hon ser fin ut, men det är läget som drar ned det hela såklart. Jag tror hon kommer gå bra, men vi måste ha flyt från läget.

– 9 Lewis Ale (V64-4) är jämn och säker – han går klart godkända lopp hela tiden och allt ser bra ut. Han tillhör nog A-hästarna i det här loppet. Vanlig vagn, barfota fram och norskt huvudlag som senast.

– Radio Gaagaa (lopp 13) har utvecklats mycket fint. Gick strålande senast med tredjespår till dödens. Läget gör att det blir jobbigt, men hästen är under fin utveckling.

Axevalla lördag:

– Utah Broline (lopp 2) känns bättre än någonsin måste jag säga. Läget gör att det blir chansartat, men i träningen är han riktigt fin.

– Sobel Jasmine (lopp 3) tycker jag har fallit med flaggan i topp från spets. Hon har varvat på 10 ett par gångar och mött riktigt bra hästar. Hon har bra form, men det måste gå långsammare på mellanvarvet för att det ska räcka. Det är ledningen som gäller.

– 11 Becker (V75-1) har varit klart godkänd nu fyra gånger och har hållit ihop travet – har tagit sig i mål på bra sätt. Det blir skor runt om istället för barfota runt om och vad det gör vet jag inte riktigt. Det är ett frågetecken, men han gick ju klart bäst när vi kunde rycka framskorna. Nu är det skor som sagt som gäller och det är ett frågetecken. Öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 3 Princess Kloster (V75-2) håller fin form, men kusken fick imma på glasögonen och körde av banan på pinnarna – därav galoppen. Det var förargligt och hästen hade ju vunnit annars. Nu ser det ut att vara tuffare motstånd, men hon är riktigt i ordning för dagen. Jag tycker hon kan öppna rätt bra med voltstart och skulle hon komma till spets får de vara bra för att plocka ned henne. Barfota runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

– 5 M.T.Nordic Spirit (V75-4) är en nyttig häst som hänger med och tar goda placeringar. Det blir förhoppningsvis något liknande här. Barfota runt om, helstängt och vanlig vagn som senast.

– 9 Look Håleryd (V75-4) har fin form och gick bra i Halmstad senast i det där stentuffa Klass I-loppet. Han gick ju en 12-tid i andraspår. Måste gå med bakskor den här gången och det är väldigt bra hästar bakom honom, men han har fin form. Öppet huvudlag med murphy och rulle som senast. Vanlig vagn istället för amerikansk sulky.

– 12 Pastor Power (V75-5) är pålitlig. Gick med lite krafter sparade i Halmstad och han gör alltid sitt. Läget gör att det blir svårare såklart, men han ser bara bra ut i träningen. Barfota runt om, öppet huvudlag med murphy och rulle samt amerikansk sulky.

– 7 Adde S.H. (V75-6) ser fin ut och spåret är vingligt samt tufft motstånd, så det ser jobbigt ut. Hästen är i alla fall på gång och det blir som senast – barfota runt om, helstängt och amerikansk sulky.

– Global Brilliance (lopp 12) har tagit två spetssegrar och gjort det bra – har gått ifrån med ett par längder till slut. Hästen ser allmänt fin ut i träningen så jag tror hon kommer gå bra igen. Jag är dock medveten om att det är tuffare motstånd.

– Stens Remind (lopp 12) gör vad hon kan hela tiden och tar goda placeringar. Läget är inte bra, men hon kommer säkert gå ett bra lopp. I det här fallet har Brilliance visat mer av mina två.

– Joker Of Steel (lopp 13) vann på fint sätt på Mantorp tycker jag. Allt ser bra ut efteråt så han är inne i en fin fas i sitt liv. Jag tror han kommer gå bra igen.

Axevalla söndag:

– Princess Of Aloha (lopp 1) är mycket tränad. Det stoppade upp lite i våras. Hon var väldigt fin då, men sedan stoppade det upp. Det ska bli intressant att tävla med henne, men hon är lite opålitlig i aktionen och kan slå ihop.

– Rizzi Brodda (lopp 2) gick bra i Kalmar efter galopp. Hon är nog på gång riktigt tror jag. Det är en kort tidsfråga innan hon vinner lopp.

– Bella Follo (lopp 3) har gått två klart godkända lopp. Är lite ofokuserad så nu ska vi lägga på helstängt huvudlag.

– 8 Townshend Broline (V75-1) har toppform för dagen och har gått bra både i Åmål och Halmstad. Han har hållit ihop travet bättre än tidigare. Synd på läget nu, vilket gör det jobbigt – hästen har i alla fall fin form. Barfota runt om, halvstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 10 Darah Bibo (V75-2) har riktigt fin form och går strålande varje gång. Det är svårt att stå 20 meter på 1600, men hon har verkligen fin form. Öppet huvudlag, barfota runt om och vanlig vagn som senast.

– 1 High Roller Sox (V75-3) har varit en besvikelse och nu hoppade han senast då han blev lite generad. Nu har han ett smygläge här och vi får smyga med och se hur långt det räcker. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

– 9 Mahma Lane (V75-7) ser allting bra ut med. Hon fick det serverat i kvalet, men avgjorde fint. Hon har verkligen fin form och plan A är att smyga här för att hoppas på lite flyt. Norskt huvudlag, amerikansk sulky och barfota runt om som senast.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”