jul
23
2020

Torsdag, fredag och lördag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Åby torsdag:

– Bernhard S.H. (lopp 2) känns bara bra, men har lite svårt med accerlationen – därav galoppen senast. Auto borde passa bra och jag tror han går ett bra lopp.

– Summertime S. (lopp 4) blev för ivrig och övertänd från start senast – därav galoppen. Gick jättebra i skymundan och hon är nog bra i ordning. Det är dåligt läge idag, men allt tyder på att hästen har form.

– Lucifer Sam (lopp 5) har gått fint. Senast visade att det finns en del i honom och det var fin fart över linjen. Det var positivt och allt känns bra, men det är svårt att stå tillägg här.

Kalmar torsdag:

– Ready Tonight (lopp 3) var jag mycket nöjd med i debuten. Det var hårt tempo hela vägen och han gjorde det bra. Allt känns bara bra efteråt, så det blir mycket intressant att följa.

– 10 Ofelia O.E. (V64-5) går jämnt och bra. Senast blev det tredjespår till dödens, så hon blev trött sista biten. Nu är det lite lurigt med voltstart, så det blir nog tappstart härifrån. Hon möter bara ston och kommer säkert gå förbi de flesta till slut. Skor runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag som senast.

Halmstad fredag:

– Gaagaa Rivner (lopp 2) snubblade 100 kvar senast och galopperade. Hon har förmåga att göra det då hon är svag i bak-kärran. Nu ska jag ta av bakskorna vilket jag tror hon är rejält gynnad av. Hon går nog 15 här och det kan räcka en bra bit. Känns bara bra i träningen.

– Opulent Tile (lopp 5) var mycket fin i Kalmar. Kunde inte hålla ledningen och jag valde att sitta kvar – blev fast med krafter kvar. På sikt gör inte det så mycket och han vinner nog lopp igen. Det blir fortsatt barfota, vilket slog väl ut senast.

– Miriam Håleryd (lopp 6) tog en snöplig galopp på Mantorp. Hon svepte fältet på baksidan och galopperade 400 kvar. Hon har lite känsliga ben och har blivit behandlad efteråt. Känns fin i lugna jobb och har bra kapacitet, men det gäller att hon är fräsch.

Mantorp lördag:

– Happy Celebration (lopp 3) har varit positiv två gånger nu. Det känns som att den här hästen kommer få en bra period. Hur hon är i voltstart vet jag inte, men hon brukar gå felfritt har jag sett tidigare. Hästen känns bara bra.

– Love Håleryd (lopp 5) har två nollor nu och senast galopperade han när Henriette ryckte tussarna. Han kan vara lite barnslig, men i sådana här vanliga gäng brukar han räcka bra. Han känns fortsatt fin så vi tar ny sats.

– La Cerise (lopp 6) känns bara, men jag överforcerade senast. Det blir svårt att runda alla, men hästen känns bara bra.

– Stens Remind (lopp 7) kändes bra på Axevalla, men har lite svårt med motivationen. När jag backade ut och skulle anfalla så skulle hon bara springa ut ur banan och tappade farten. Det är lite si och så med motivationen. Barfota runt om den här gången.

– Runaraound Sue (lopp 8) var förbättrad på Jägersro tycker jag, så hon är nog lite på gång. Nu rycker vi tussarna och det blir intressant.

– Shutupandscratchme (lopp 9) får vi ingen riktig fart på. Han står och stampar på sina 15 och detta blir sista starten i min regi. Jag kan inte utveckla honom mer, så någon annan får prova. Han känns fin i träningen, men jag får inte ur honom mer.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”