aug
20
2020

Startkommentarer torsdag-fredag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

 

Åby torsdag

10 Yuvaraj (lopp 1) har inte löpt till det vi har hoppats på. Han har haft problem med travet, slagit ihop och inte orkat. Nu har han fått en träningsperiod, med lite annorlunda träning, och han känns klart starkare i träningen. Jag hoppas och tror på en uppryckning. Han har tränat klanderfritt, så det blir intressant att se hur han levererar. Skor runt om, vanlig vagn, can’t see back.

4 Forever Shadow (V64-2) var väldigt trög i tävlingsdebuten senast. Prestationen som helhet var okej, men han var inte speciellt intresserad av att springa. Jag hoppas att hästen förstår vad det här med tävlandet går ut på när han fått starta några gånger. Vi ändrar från öppet huvudlag till can’t see back. Barfota bak och vanlig vagn igen. Spåret tror jag inte ska vara några problem.

6 Opulent Tile (V64-4) går bra varje gång och han känns fortsatt fin i träningen. Han är rätt snabb ut och han borde vinna när som helst. Barfota, halvstängt och vanlig vagn – inga ändringar

5 Tiger Face (V64-5) var inte kurant senast då han galopperade. Han blev renoverad efter det loppet. Han känns fin i träningen nu så jag förväntar mig en god insats. Barfota, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändringar.

 

Kalmar fredag

1 Idoanythingforlove (lopp 1) är väl förberedd. Hon kvalade bra så det ska bli intressant att börja tävla med henne.

4 Bella Follo (lopp 2) var inte bra senast. Hon var inte ren i halsen. Innan det har hon gjort klart godkända lopp och jag tror på en normal insats nu.

1 Joker Of Steel (V64-2) fungerade inte i travet senast och var därför inte riktigt körbar. Vi har inte hittat några fel så vi provar igen. Han är lite svårbedömd. Nu plockar vi alla skorna och eventuellt blir det norskt huvudlag istället för öppet.

1 Utah Broline (V64-3) var inte ren i halsen senast, därav den bleka insatsen. Det har varit svårt att hitta lopp åt honom så han har inte startat på ett tag. Han känns fin och sköter träningen positivt. Hovarna är lit slitna så det blir skor runt om och vanlig vagn nu. Däremot första urryckare. Murphy igen.

11 Ofelia O.E. (V64-5) går oftast bra lopp, men hon är trög ut och får därför ofta tunga lopp. Allting är bra med hästen. Skor, öppet huvudlag, vanlig vagn – inga ändringar.

13 Princess S.W. (V64-5) startade vecka-vecka och det blev lite för tufft, så hon var inte bra senast. Hon har fått ta igen sig lite och tränar positivt, så jag förväntar mig en god insats. Skor, helstängt, vanlig vagn – inga ändringar.

3 Look Håleryd (V64-6) var väldigt fin senast. Vi mötte stentuffa hästar och han gick jättefint i skymundan. Han kändes bättre än någonsin. Jag hoppas och tror att han håller stilen och kommer gå ett bra lopp igen. Han är medium från start. Barfota, amerikansk sulky och can’t see back i kombination med murphy – inga ändringar.

4 Hippolito G.R. (lopp 11) är en fin treåring, men han är extremt stänkrädd och hatar därför att springa bakom hästar. Senast galopperade han 100 meter och vann ändå. Han är väldigt opålitlig så det gäller att han sköter sig.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”