sep
4
2020

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Berlin lördag:

– Kaitlin Way Scott (lopp 2) går helt okej, men det fattas det där lilla extra. Nu plockar vi alla skorna, så provar vi. Jag har noll koll hur bra de tyska är, men allt förberedande har varit bra.

– Summertime S. (lopp 8) är det samma där. Hon plockar vi alla skorna på och hon har inte riktigt räckt, men gått helt okej lopp i skymundan. Det blir intressant att se hur långt hon räcker i tysk konkurrens.

Jägersro lördag:

– Bonnies Celebrity (lopp 1) tränar helt okej, men har haft svårt att hitta den rätta formen i år.

– 10 Darah Bibo (V75-4) är i väldigt bra form och fick rygg ledaren på Åby – tackade för det och spurtade lätt förbi. Hon är ett bra sto för sin klass och har bra form, men läget är chansartat. Barfota runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

– 6 Generaal Bianco (V75-5) känns bara fin och han har kommit tillbaka på bra sätt. Jag tror han kommer gå bra igen, men jag hade hellre haft spår längre in. Vi får köra till lite från start och komma till ett bra läge. Spets skulle jag gärna komma till och jag laddar järnet för att komma dit. Han var väldigt snabb en gång när jag laddade på Mantorp. Barfota runt om, helstängt huvudlag och amerikansk sulky.

– 4 Adde S.H. (V75-6) har grym form vill jag säga. Senast på Åby var fantastiskt och hade jag fått köra om loppet så tror jag att jag vinner. Jag lät honom gå lite för mycket mellan 600 och 300 kvar.  Vi körde ett banjobb i fredags och han verkligen fin då – har verkligen toppform för dagen. Barfota runt om, helstängt huvudlag och amerikansk sulky.

– 12 Randemar R.D. (V75-6) blev trött på Åby. Han kändes som en vinnare 600 kvar, men sedan blev han riktigt trött och jag hoppas det beror på att han inte fått lopp på länge. Det blir givetvis svårt från det här läget ändå, men han känns helt normal i träningen. Amerikansk sulky istället för vanlig vagn. Skor runt om och norskt huvudlag som senast.

Jägersro söndag:

– Rizzi Brodda (lopp 2) är på gång. Senast så hade hon spår ett bakom bilen och det var en dålig häst som snuvade oss och jag körde inte en meter. Bara lite på stretchen, men då var de andra redan i mål. Hon är på gång.

– Forever Shadow (lopp 3) har varit väldigt trög och han andas inte helt korrekt. Nu ska vi prova ny uppcheckning och helstängt huvudlag så får vi se vad det gör. Han tränar riktigt fint, men det är risk att vi måste halsoperera honom. Vi provar ny utrustning så får vi se.

– Opulent Tile (lopp 4) har riktigt fin form och den här gången blir det amerikanarvagn och jag tror han är klart gynnad av kortlopp. Han är så startsnabb också och måste bara vinna snart. Jag tror på toppchans.

– 2 I Come In Peace (V75-1) kämpar på bra och mig veterligen är det första gången på 3100, men han ligger inte på i loppen, så det ska nog gå bra. Målsättningen är att ge honom ett smyglopp så får vi se hur långt det räcker. Vanlig vagn, barfota runt om och norskt huvudlag som senast.

– 4 M.T.Nordic Spirit (V75-2) går jämnt och säkert. Senast blev vi hängande och fick backa sist – gick helt okej. Nu blir det amerikansk sulky istället för vanlig vagn – det har han inte gått med på länge. Helst vill jag komma ned på innerspår, då är han som effektivast. Han har nyttig form och vi fortsätter med barfota runt om och helstängt huvudlag.

– 6 Mahma Lane (V75-3) ser allting bra ut med. Hon föll med flaggan i topp i försöket och allt ser bra ut. Jag tror hon går ett bra lopp och jag hoppas verkligen att hon får lite utdelning nu för hon var ju helt okörd i Stochampionatet. Det blir barfota runt om, amerikansk sulky och norskt huvudlag som senast.

– 7 L’Amour Bonanza (V75-5) lyfte sig senast med helstängt och barfota. Det har inte gått med barfota innan på grund av hovarna, men nu har vi fått bra stil på dem. Det blir samma nu med barfota runt om, amerikansk sulky och helstängt huvudlag. Spåret blev jobbigt såklart, men hästen är på gång i alla fall – mycket tyder på det.

– 2 Pastor Power (V75-7) ser allting bra ut med. Han har bra läge och allt tyder på att han kommer gå bra igen. Han är uppe i guld nu, men det här var inget klasslopp. Vi får se framöver om han blir nyttig även i guld. Barfota runt om, amerikansk sulky och öppet med murphy och rulle.

Berlin söndag:

Toto Barosso (lopp 10) känns bara bra och jag var nöjd med honom på Tingsryd då han inte var helt tom i mål. Han är lite krånglig från start, men peppar-peppar så har det fungerat bakom bilen. Han är verkligen en poteniell Derbyfinalist.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”