okt
23
2020

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Kalmar fredag:

– Versace Broline (lopp 3) kommer lite för varje lopp och jag är nöjd med honom. Jag tror han kommer gå ett bra lopp. Han kan inte hålla ledningen och det blir lite lurigt.

– 6 Vinci I.M. (V64-1) går fint hela tiden tycker jag och hon känns bara bra. Jag hoppas och tror på en god insats igen. Det blir öppet huvudlag med murphy och rulle, amerikansk sulky och barfota runt om som senast.

– 9 Son Hugo Pellini (V64-2) har varit en besvikelse de två första gångerna tycker jag, men senast hade han ryckt upp sig avsevärt. Varvade på 14,5 och han blev trött till slut, men det var bra gjort att vinna. Det är en härlig travare och senast kändes det som att han är på gång. Det blir öppet huvudlag, vanlig vagn och skor runt om som senast.

– 8 Hitthebar (V64-4) är väldigt ojämn av sig. Han har varit fin i båda loppen som ”Palle” har vunnit med honom, men sedan har jag fått galopp både före och efter. Han känns fin i träningen och det är möjligen att han blev öm i hovarna senast – därav att det blir skor runt om nu. Öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 5 L’Amour Bonanza (V64-6) känns bara bra och det blir Helstängt huvudlag, amerikansk sulky och barfota runt om som senast. Jag tror på en god insats och allting tyder på det av träningsrundorna att döma.

Örebro lördag:

– 9 Vasco (V4-3) har varit positiv i varje lopp egentligen och verkar ta åt sig loppen på bra sätt. Han verkar tåla loppen och jag tror på en god insats igen, men han möter säkert tuffare hästar nu. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

– 9 Velegance (V75-3) har fått en liten paus, men känns bara bra så vi har siktat en månad på det här loppet. Hon känns bara bra och jag tror på en god insats. Det är lite av en humörhäst så hon behöver lite pauser emellanåt – känns fräsch och fin. Öppet med murphy och barfota runt om som senast. Vanlig vagn istället för amerikansk sulky.

– 10 Beluga West (V75-3) känns också bra. Hon var borta hela sommaren då hon gick till betäckning och kom tillbaka sedan. Faktum är att hon kändes bättre än någonsin senast och det var väldigt positivt. Hon läkte nog ut mycket småskavanker under sommaren. Det blir öppet med murphy och rulle, barfota runt om och vanlig vagn som senast.

– 11 Opulent Tile (V75-4) fick spår elva och det ser jobbigt ut. Han fick stryk i ledningen senast och jag var förvånad egentligen, men han gick nog bra ändå – det var bara ett par som var bättre. Läget gör att vi får ligga lågt. Barfota runt om, halvstängt huvudlag och amerikansk sulky som senast.

– 7 Adde S.H. (V75-5) känns bara bra och senast på Solvalla blev han egentligen lite för trött – även om det var en tuff öppning. Han kan inte kännas bättre än vad han gör i träningen, så vi provar igen. Han är nedstruken ett hack nu och det är positivt – vi får trycka av det som går. Helstängt huvudlag, barfota runt om och amerikansk sulky som senast.

– 3 Heart Of Steel (V75-7) ser allt bra ut med och läget är ju bra. Jag tror han kommer gå bra – allting tyder på det. Jag är nöjd med senaste insatsen – han kopplade grepp efter eget anfall i 700 meter och sedan hann de upp honom sista biten. Jag tycker inte man kan klaga på honom. Det blir barfota runt om, norskt huvudlag och amerikansk sulky.

Solvalla söndag:

– Global Brilliance (lopp 1) ser fin ut och målsättningen är att köra barfota bak, amerikansk vagn och helstängt.

– Mahma Lane (lopp 2) ser också bra ut. Hon var inte riktigt fräsch senast och har fått lite småbehandling efter det. Allt ser bra ut nu.

– 5 Furies Rain (V75-3) är också lite renoverad och är laddad inför detta. Han var fin i ett banjobb nyligen och jag tror på en bra insats. Det blir Amerikansk sulky istället för vanlig vagn. Fortsatt helstängt huvudlag och barfota runt om.

– 9 Honey Mearas (V75-4) kom i kläm i Örebro då hon fick galopperande häst framför sig, men gick som hon skulle annars tycker jag. Det blir amerikansk sulky istället för vanlig vagn. Hon har bara gjort det en gång, men den förändringen gör jag nu. Skor runt om och helstängt huvudlag fortsatt.

Berlin söndag:

– Toto Barosso (lopp 11) har laddat om lite nu efter Derbyt och jag var nöjd med honom i ett banjobb då han gick med Furies Rain. Bra läge fick han och han hävdar sig nog väl mot de här.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”