okt
29
2020

Startkommentarer fredag-lördag

Peter Untersteiner uttalar sig om starthästarna på Jägersro. Som alltid är intervjun gjord i samarbete med Spelvärde.

 

Jägersro fredag

3 Special Broadway (lopp 2) haft problem med andningen. Han är opererad och det verkar ha hjälpt för hon var fin i kvalet. Det ska bli intressant att tävla med henne så får vi se hur långt det räcker.

 

Jägersro lördag

1 Bonnies Celebrity (V4-1) klappade igenom senast. Vi tror att han var uttorkad och han var inte heller ren i halsen, så det hade sin förklaring. Han ör uppkollad inför detta och halsen är ren. Han känns pigg i träningen och vi provar igen. Lite svårbedömt är det så klart, även om det är bra att vi hittade förklaringen till den svaga prestationen senast. Barfota runt om och öppet huvudlag igen.

5 Lexington Zon (V4-2) har haft svårt att få till det i år, men nu känns han riktigt fin. Jag hoppas att han tävlar som han tränar för då kommer han komma igång. Han är lite uppåt i träningen som sagt, men det viktigaste är att han håller ihop travet hela vägen. Barfota runt om, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändringar.

7 Joker Of Steel (V4-2) blev för ivrig från start och galopperade senast. Han har visat att han hävdar sig väl i klassen och han känns bara bra i träningen så vi provar igen. Vanlig vagn och norskt huvudlag igen. Bakskor den här gången.

6 Global Venture (V75-1) tycker jag är lite på gång. Barfota fram och amerikansk sulky igen. Han brukar tävla med murphy. Nu ska han gå med helstängt huvudlag och det är första gången. Det är inte sannolikt att han lyckas komma till ledningen, men förhoppningsvis kan han få en vettig position. Han möter några bra så vi får se hur långt det räcker.

9 Reddington (V75-1) är en kapabel häst som har haft lite svårt att hålla ihop travet. Vi hade gjort lite ändring inför senast och då travade han lite bättre, så han kommer gå likadant nu. Skor, vanlig vagn och norskt huvudlag. Global Venture är lite gynnad av kort distans och det är tvärtom för Reddington. Det är två klart dugliga hästar för klassen.

9 Don’t Be Shy (V75-2) är ett fint sto som föll med flaggan i topp senast. Hon känns bara bra inför det här. Barfota runt om och norskt huvudlag igen. Vanlig vagn eftersom det är voltstart.

10 Darah Bibo (V75-2) var ju strålande vid segern senast. Jag misstänker också att hon kommer öppna snabbast av mina hästar i loppet trots att hon har spår två. Det är jämnt mellan mina hästar och det var inte givet vem jag skulle välja att köra. Barfota runt om och öppet huvudlag igen. Vanlig vagn eftersom det är voltstart.

11 Velegance (V75-2) gick väldigt fort upploppet ner i lördag. Johan som körde tyckte att hon var riktigt fin. Hon är lite mer humörbetonad än mina andra hästar i loppet, men hon är jäkligt kvick en bit om hon är på rätt humör. Täta starter kanske inte är idealiskt, men propositionen var lämplig så vi provar. Barfota runt om, murphy och vanlig vagn – inga ändringar.

13 Ofelia O.E. (V75-2) går bra, men hon kommer hamna sist och då blir det svårt att blanda sig i segerstriden. Snart är det vinter och då kommer konkurrenterna också få tävla med skor och då är det plus för henne. Skor runt om, öppet huvudlag, vanlig vagn – inga ändringar.

9 High Roller Sox (V75-4) är på gång tycker jag. Han gick bra efter galoppen senast och allting ser bra ut med honom efteråt. Barfota bak, murphy och vanlig vagn – inga ändringar.

2 Look Håleryd (V75-5) fick ett bra preparélopp senast. Han har fin form och j ag tror att han kommer gå bra, men det är väldigt tufft emot den här gången. Barfota runt om, helstängt och amerikansk sulky – inga ändringar.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”