Dec
4
2020

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Kalmar fredag:

– 13 Beluga West (V64-5) känns bara bra och går fint nu. Hon gör det verkligen bra och i de här stoloppen räknas hon alltid. Skor runt om istället för barfota runt om blir det förstås. Vanlig vagn och öppet med murphy som tidigare.

– 9 Ready Tonight (V64-6) var väldigt fin senast. Allt ser bra ut med honom och jag tror på en god insats igen. Dessvärre fick alla mina dåliga lägen och det kan bli jobbigt. Risken finns att någon av de bättre konkurrenterna får överta ledningen. Helstängt huvudlag, vanlig vagn och skor runt om precis som senast.

– 10 Toto Barosso (V64-6) har varit så besvärlig från start och därför väljer jag att köra honom. Det är större chans att man får iväg honom om man känner honom. Det blir öppet huvudlag istället för helstängt huvudlag, men annars vanlig vagn och skor runt om som senast. Han tränar fint.

– 11 Furies Rain (V64-6) var lite blek senast då han fick allt serverat, men han känns fin efteråt och nu provar vi igen. Det är tre fina treåringar är det, men spåren är vad de är. Det är Ready Tonight som har visat bäst kapacitet av mina tre. Skor runt om istället för barfota runt om. Helstängt huvudlag och vanlig vagn som senast.

– Ztinas Blaze (lopp 10) har gjort det bra, men har stått över lite efter förra loppet. Jag ska köra ett smyglopp med henne. I sådana här sammanhang tar hon en god placering.

Åby lördag:

– 8 M.T.Nordic Spirit (V4-1) håller nyttig form och har fungerat bra i monté. Allting är bra med honom och nu blir det skor runt om istället för barfota fram. Helstängt huvudlag fortsätter vi med.

– 1 Opulent Tile (V4-4) ska gå med norskt huvudlag istället för halvstängt huvudlag då han varit lite väl laddad med halvstängda. Han håller fin form hästen, men möter ett par bra hästar också. Vi har ett bra läge i alla fall och han är snabb ut. Amerikansk sulky som senast. Skor runt om istället för barfota runt om.

– 2 Happy Celebration (V75-2) går jämnt och säkert och vi får smyga med här för att ta en god placering – det är realistiskt. Skor runt om istället för barfota fram och amerikansk sulky istället för vanlig vagn. Fortsatt norskt huvudlag.

– 9 Eye On The Hill (V75-2) känns fin och vi provar mot de äldre hästarna. Det blir tuffare såklart, men hästen går bra varje gång och vi ändrar ingenting – skor runt om, helstängt huvudlag och amerikansk sulky som senast.

– 1 Lucifer Sam (V75-3) känns också fin, men han är inte så kvick ut. Han kan i alla fall få en fin löpning på innerspår och han brukar hålla farten bra till slut. Skor runt om istället för barfota fram. Vanlig vagn och öppet med murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan.

– 7 Generaal Bianco (V75-5) ska helst gå smyglopp invändigt och han står svårt till den här gången. Han känns fin i träningen och vad jag vet är det första gången han går med skor runt om. Det är nog en liten nackdel. Skor runt om istället för barfota fram. Helstängt huvudlag och amerikansk sulky som senast.

– Leon De Castella (lopp 12) har stått över lite för förkylning, men nu fick han ett bra smygläge här – så får vi se hur långt han räcker. Han känns fin i träningen.

HUVUDSPONSOR

LOKALNYTT

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”