mar
29
2021

Startkommentarer

Peter uttalar sig om starthästarna. Som alltid är intervjun gjord i samarbete med Spelvärde.se 

 

Jägersro tisdag

12 Balashi (lopp 1) slog på en galopp senast, men gick bra efteråt. Det är lite nerver i honom så han är inte att lita på, men han har bra kapacitet och jag tror att han vinner lopp när som helst.

3 La Sassicaia (V64-4) visade ifjol som treåring att hon är klart duglig. Hon har haft en fin vinter och är väl förberedd, så jag tror på en bra insats direkt. Barfota bak, helstängt, vanlig vagn.

8 Bella Follo (V64-4) slog på en omotiverad galopp senast. De här Follo-hästarna har lite galopp i sig. Hon tränar helt okej och ska tävla barfota runt om för första gången, men utgångsläget är ju inte bra. Halvstängt och vanlig vagn igen.

15 Magic Happens (V64-5) blev hovöm senast, därav galoppen. Det är bara att konstatera att han inte kan gå barfota. Han är väldigt glad och verkar må bra, så jag tror på en god insats, men det blir svårt att runda alla. Norskt huvudlag och vanlig vagn igen. Skor runt om nu.

3 Toto Barosso (lopp 10) visade ifjol att han är en bra häst. Han är väldigt nervig i starten och blev det allt mer på slutet av fjolåret. Jag ska värma honom bakom bilen och han kommer tävla med öppet huvudlag. Det viktigaste är att han uppför och gör ett bra lopp. Vi har ambitioner med honom i år, allra helst de tyska storloppen. Han var ju trea från dödens i det tyska Derbyt ifjol. Han är väl förebredd för en här starten, men ett felfritt lopp först och främst som sagt.

 

Åby onsdag

2 Hickodelicous (lopp 1) är ett fin sto som fick en faktur ifjol, därav den sena tävlingsdebuten. Hon är väl förberedd och jag tror på en god insats direkt.

11 Morell (lopp 2) har ryckt upp sig. Hon hade nog varit två utan galoppen senast som var kuskens fel. Formen är det inga fel på, men läget är svårt. Barfota, amerikansk sulky och murphy igen.

12 Rizzi Brodda (lopp 2) galopperade omotiverat senast men har känts bra i övrigt. Det är samma här, att hästen har form men läget är jobbigt.

2 Woodbury Wine (V86-7) svarade för en strålande årsdebut. När vi fick fritt så tänkte jag att vi kanske kunde bli tvåa. Det bet riktigt bra i avslutningen och jag blev lite imponerad att hon hann fram till seger. Hon är under fin utveckling. Barfota fram, vanlig vagn, öppet huvudlag – inga ändringar.

14 Happy Celebration (V86-7) gick bra i skymundan på Jägerso som femma senast. Det blev ett litet lyft när vi kunde plocka av framskorna. Jag tycker att hon håller fin form, men det blir svårt att runda alla så klart. Barfota fram, amerikansk sulky, öppet huvudlag – inga ändringar

1 Zola Love (lopp 10) är ett fint sto som har fått ett avbrott på grund av diverse anledningar. Peppar peppar ser allting bra ut så jag förväntar mig en god insats. Det nya till den här gången blir att hon kommer tävla barfota bak.

 

Färjestad fredag

6 Mahma Lane (V75-1) är ett väldigt fint sto som verkligen hade stolpe ut ifjol. Hon har en miljon för lite på sig. Allt ser bra ut med henne sås jag tror att hon kommer gå bra direkt, men hon har fått spår långt ut och hade några tuffa konkurrenter invändigt. Hon kommer gå barfota, med norskt huvudlag och vanlig vagn.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”