apr
8
2021

Startkommentarer lördag

Peter uttalar sig om lördagens starthästar. Som alltid i samarbete med Spelvärde.se

 

Jägersro lördag

 

7 Bonnies Celebrity (V4-1) var väldigt blek på Solvalla. Han hade dåliga blodvärden då. Det ser bättre ut och vi ska ta nya prover imorgon fredag för att se till att allting är bra. Han är pigg och fin i träningen, men ändå svårbedömd så klart. Det blir barfota nu.

3 Balashi (V4-3) är på gång nu. Han har varit positiv i de två senaste starterna. Han har haft dåligt självförtroende, men det börjar komma. Det är ingen tvekan om att han är på rätt väg. Barfota bak nu.

2 Xet Diablo (V4-4) är en problem häst. Vi har balanserat om honom lite. Han tränar klart godkänt, men man litar ju inte på honom i allvarets stund. Om han fungerar så har han bra kapacitet för klassen. Inga ändringar.

8 Eye On The Hill (V75-2) känns bara bra. Nu är det första gången med voltstart. Hon är lugn och förnuftig så jag tror att hon reder ut det, men det blir nog ingen rivstart. Hon är ett fint sto, så får vi se hur långt det räcker mot lite äldre hästar. Inga ändringar.

8 Sobel Nils (V75-3) gick okej senast, men han hänger mest med. Man ska helst komma ner på invändigt med honom och från det här utgångsläget blir det jobbigt. Vi får göra det bästa av situationen. En slant är realistiskt. Inga ändringar.

3 Pere Ubu (V75-6) ser allting bara bra ut med. Han gick intervaller idag torsdag och var fin. Han kommer säkert göra ett bra lopp igen. På Mantorp näst senast fick han öppna enormt fort första 300 och det kanske satt i benen på honom till slut. Han öppnade snabbt senast på Solvalla också, men det var ett jämnare tempo och även barfota och amerikansk vagn. Kanske är han också allra vassast i ledningen, även om han har gått bra bakifrån också. Jag kommer försöka snuva Johan och Demon Ima på ledningen. Häst mot häst är Demon Ima bättre än Pere Ubu, så jag får försöka ta mig förbi och stänga in honom. Det är min plan och jag tvivlar på att Johan kan hålla ut oss. Inga ändringar.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”