apr
20
2021

Startkommentarer onsdag

Peter uttalar sig om starthästarna. Intervjun är som alltid gjord i samarbete med Spelvärde.se


Jägerso onsdag

7 Hydrangea (lopp 1) är en häst som har lite problem med aktionen. Hon har svårt med tekniken och tempoväxlingar. Hon har tränat mycket under vintern och blivit starkare. Hon känns helt okej, men först och främst är det ett felfritt lopp som gäller så att hon kommer igång.

2 Helena Fagra (lopp 4) är ett fint sto som gjorde ett bra bra lopp ifjol. Hon har haft muskelproblem och därför varit stel och kantig. Hon har blivit mycket smidigare de två senaste månaderna och hon kommer väl förberedd så jag tror på en god insats.

3 Special Broadway (lopp 4) var inte alls bra senast. Det visade sig att hon hade problem med halsen. Efter att det läkt ut har hon tränat på och känns helt okej. Hon kommer ett smyglopp för att komma till sin rätt.

9 Beluga West (lopp 5) sprang snett med huvudet i svängarna senast. Efteråt har vi tränat med huvudstång och det har fungerat bra. Hon kommer gå med huvudstång i loppet och jag tror att hon kommer fungera bättre i svängarna, vilket också lär krävas nu när det är kort distans och det kommer gå snabbt hela vägen. Det blir barfota igen och med huvudstångens hjälp kan vi även köra med amerikansk sulky.

9 Adde S.H. (V86-1) gick bra i årsdebuten. Han klockades till 10-blankt sista varvet och vad mer kan man begära? Förhoppningsvis hamnar han bättre till i det här loppet. Allting tyder på att han är riktigt på gång. Barfota runt om, amerikansk sulky, helstängt huvudlag – inga ändringar.

8 Lexington Zon (V86-5) har hållit ihop travet och fungerat fint två gånger i rad. Läget är dåligt, men hästen är absolut på gång. Vanlig vagn, skor runt om, öppet huvudlag – inga ändringar.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”