apr
26
2021

Startkommentarer tisdag-onsdag

Peter uttalar sig om starthästarna. Intervjun är som alltid gjord i samarbete med Spelvärde.se

Jägersro tisdag

9 Hickodelicious (lopp 1) gick strålande efter startgaloppen senast. Hon är lite känslig i munnen och spänd de första 200-300 meterna innan hon har kommit till ro. Hon är väldigt bra för sin klass. Det visade hon efter galoppen. Vi har provat ett nytt bet i träningen och det har fungerat bra.

3 Global Cashflow (lopp 2) svarade för en härlig tävlingsdebut senast med ett starkt slutvarv. Allting verkar bra med honom efteråt och det ska intressant att följa hans utveckling.

1 Balashi (lopp 3) är opålitlig. Han har svårt att hålla ihop aktionen bitvis. I träningen känns allting bara bra, men det är ett felfritt som gäller först och främst.

4 Kinky Steel (V64-4) har vi fått från Holland. Han har varit skadad och inte startat på länge. Han är lite nervig av sig, men han har skött sitt bättre för varje banjobb. Han är väl förberedd och det ska bli intressant att tävla med honom. Skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

1 Miriam Håleryd (V64-5) gick väl okej senast. Med det loppet i kroppen så tror jag att hon är lite på gång. Jag kör gärna i ledningen om vi kan hålla upp. Det blir lite nya grejer den här gången, barfota bak och urryckare. Vi byter även till amerikansk sulky. Hon går med murphy på insidan igen.

3 High Roller Sox (V64-6) har lite svårt att hitta kontinuitet. Han har tränat positivt, men har inte fungerat fullt ut i loppen. Nu har vi ändrat lite i träningsupplägget så får vi se. Det är lite frågetecken. Inga ändringar, barfota bak och vanlig vagn.

Åby onsdag

7 Special Broadway (lopp 2) var för hetsig på Jägersro. Kusken sade att galoppen berodde på det. Vi ska ändra bett till den här starten. Jag tror att hon är lite på gång, men först och främst är det ett felfritt lopp som gäller eftersom hon har galopperat två gånger i rad.

9 Princess Tile (lopp 2) är klart på gång. Hon blir bättre för varje lopp. Jag tycker att hon är bra för klassen och det blir barfota bak den här gången. Av mina två i loppet är Princess Tile den vassare för dagen. Jag väljer att köra Special Broadway eftersom hon har galopperat och eftersom Johan fungerat bra med Princess Tile.

7 Global Agreement (V86-3) känns bara bra. Han är väl förberedd. Men vi har spår långt ut och det är tufft motstånd. Vi får se hur vi gör med takriken. Det är inte säsongens viktigaste lopp och han får komma igång med tävlandet. Det blir barfota bak, men vanlig vagn.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”