jul
7
2021

Startkommentar Halmstad och Kalmar

Startkommentarerna görs i samarbete med Spelvärde.se

 

– Jag har valt att står över löpkörningen den närmaste tiden för att minska anspänningen, men jag är med i stallet och lika engagerad i det vardagliga som tidigare.

 

Halmstad torsdag

 

6 Morell (lopp 3) har tränat helt okej. Hon fick ett bra utgångsläge och är en häst som helst ska gå på innerspår. Det är bra häst emot så att smyga med och tjäna en slant är en realistisk målsättning. Vanlig vagn eftersom det är voltstart.

 

4 Mahma Lane (lopp 5) har stått över för en liten skavank. Hon har tränat för fullt ett tag och jag är nöjd med henne och tror att hon kommer göra ett bra lopp. Hon möter tuffa hästar, men hon är fin själv också.

 

1 Balashi (lopp 6) har gjort det bra på slutet då han har vunnit från ledningen. Vi fick ett bra utgångsläge så det ska bli intressant att se honom här. Det är tuffare motstånd än han brukar möta, men jag tycker att han har gjort det bra.

 

9 Havbergs Classic (lopp 6) snubblade till 300 kvar senast lite oturligt och galopperade. Han har känts fin i övrigt så jag tror att han kommer gå bra, men det är lite fördel Balashi med tanke på startspåren.

 

6 Toto Barosso (V75-1) spurtade fint senast även om han var lite trög under vägen. Nu kör vi därför med helstängt. Han hade helstängt ifjol men då blev han för laddad. Nu har han varit för trög istället och här måste vi vara med lite från start så vi inte tappar i inledningen så vi provar helstängt igen. Jag hoppas på en finalplats så klart. Önas Prince är med i loppet och han är favorit till slutsegern tycker jag. Vanlig vagn igen. Barfota runt om nu.

 

7 Furies Rain (V75-2) var lite seg senast på Solvalla tycker jag. Har tränat på efteråt och allt känns bra. Barfota och amerikansk sulky igen. Troligtvis byter vi från helstängt till murphy i kombination med can’t see back.

 

12 Look Håleryd (V75-5) har haft en skada och varit borta ganska länge, men är väl förberedd. Han tränar strålande faktiskt så jag blev jättebesviken när jag såg spåret. Det blir väldigt svårt härifrån. Barfota runt om, amerikansk sulky, öppet huvudlag.

 

2 Forever Shadow (V75-7) har gått helt okej varje gång. Han är lite trög så nu ska vi köra med norskt huvudlag istället för öppet. Han har fått ett bra läge och kan ta en god placering om det klaffar.

 

Halmstad lördag

 

10 Lexington Zon (V4-4) plockade vi skorna på senast och det fungerade inte så vi återgår till skor nu. Träningen sköts som den ska. Vi har fått ett svårt läge och det viktigaste är att han fungerar och går i mål på ett bra sätt.

 

13 Roller Coaster Ås (V75-2) kommer tillbaka efter skada. Han tränar fint, men startar i det tredje ledet och det blir svårt att segerstrida. Det viktigaste är att han fungerar och fullföljer på ett bra sätt. Barfota fram, vanlig vagn, murphy.

 

4 Heart Of Steel (V75-3) gick bra in i mål senast och var positiv. Det är fördel Cyber nu när spåren blev som de blev, men Heart kommer säkert gå ett bra lopp igen. Barfota runt om, amerikansk sulky, norskt huvudlag.

 

7 Generaal Bianco (V75-3) hänger mest med i loppen. Att smyga med och försöka ta en slant är en realistisk målsättning. Barfota runt om, amerikansk sulky, helstängt huvudlag.

 

11 Global Agreement (V75-6) blev förkyld i samband med att han skulle starta i Kalmar, men det gick över snabbt och han stod bara över ett jobb. Han känns fin, men han har tagit alla sina segrar från ledningen och det blir svårt härifrån. Barfota bak, amerikansk sulky och murphy i kombination med can’t see back.

 

13 Beluga West (V75-7) gör bra ifrån sig hela tiden utan att riktigt räcka till seger. Johan får smyga med här och med lite klaff på vägen tar hon en bra slant. Barfota, murphy, vanlig vagn.

 

Kalmar måndag

 

8 Bonnies Celebrity (lopp 6) har svårt att hävda sig numera. Han tränar fint så vi provar igen och får göra det bästa av situationen från det här utgångsläget.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”