sep
17
2021

Helgens starter

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Kalmar fredag:

– 3 Sobel Caviar (lopp 4) var fin i debuten och allt ser bra ut med honom, så jag förväntar mig en bra insats.

– 3 Lexington Zon (lopp 5) var helt okej från ett svårt läge senast och är nog på gång.

– 5 Mahma Lane (V64-4) har varit lite seg. Träningen är vi nöjda med, men det är inte det där lilla extra i loppen. Det blir helstängt huvudlag istället för öppet med murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan – mig veterligen har hon aldrig gått med det tidigare. Barfota runt om samt vanlig vagn som senast.

– 13 Beluga West (V64-6) är det tredje året i rad som hon är med i den här finalen och vi har varit tvåa och tvåa, så det vore kul att sätta pricken över i:et. Isåfall blir hon miljonär. Hon har gjort det bra och allt ser bra ut med henne, men hon vinner inte så ofta. Går dock fina lopp för jämnan. Det blir barfota runt om, murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt vanlig vagn som senast.

Färjestad lördag:

– 6 Adde S.H. (V75-1) ska gå med helstängt huvudlag senast – han gick med murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan. Han slog ihop lite 500 kvar och kom så snett i vagnen då, men vi kör med helstängt nu. Allt är bra med honom och han har fin form. Barfota runt om samt amerikansk sulky som senast.

– 8 Vasco (V75-2) känns bara fin. Näst senast blev han störd och senast drogs han bakåt, så det är två dålig resultat, men hästen håller sin fina form. Det är chansartat läge, men det kan bli bra också. Det blir barfota bak och norskt huvudlag som senast. Vanlig vagn istället för amerikansk sulky.

– 6 Forever Shadow (V75-5) klarade sig med hedern i behåll tycker jag. Han blev fyra i Derbyt då. Ska gå med helstängt huvudlag istället för norskt huvudlag, då han är så seg från start med öppet. Jag hade helstängt ifjol, men då blev han överladdad. Jag provar helstängt nu för annars blir han väl hängandes. Barfota runt om och amerikansk sulky som senast.

Vaggeryd söndag:

– 3 Conrads Lill Babs (lopp 2) gör tävlingsdebut. Har varit lat och tung att träna ned, men nu börjar det klicka och kvalet var helt okej. Det ska bli intressant att börja tävla med henne.

– 12 Charlotta S.H. (V5-1) går jämna och bra lopp, men vinner sällan. Gör helt okej dagsverken och kommer nog bra igen.

– 4 Gina Follo (V5-2) gick bra i skymundan senast och är lite på gång tycker jag. Det gäller att få iväg henne från fjärdespåret här.

– 5 Judy Mowatt (V5-2) gjorde det klart godkänt i debuten och ser fin ut i träningen, så jag tror att hon kommer utvecklas nu när hon börjar tävla.

– 1 Eye On The Hill (V5-3) har fått en liten paus då hon var lite dålig i halsen, så vi har gett henne en träningsperiod. Vi är nöjda med träningen, men jag hoppas det vänder för det borde finnas en del kvar i henne.

– 3 Havbergs Classic (V5-5) ser fin ut i träningen, men har inte startat på ett tag för hästen har kommit bort på grund av spårförbehåll. Allt ser bra ut i träningen och jag tror han kommer gå bra.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”