okt
22
2021

Fredag, lördag och söndag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Odense fredag:

– Forever Shadow (lopp 6) känns bara fin och går bra varje gång. Han fortsätter att utvecklas. Han möter flera bra och Steen Juuls har ju visat sig vara bäst, men sedan är Forever Shadow lika bra som de andra. Går maxutrustad.

Örebro lördag:

– 10 Stens Surprise (V4-3) börjar släppa till nu och såg stark och fin ut vid senaste segern. Allt ser bra ut med henne och jag tror att hon kommer gå bra igen. Hon tuggade på fint senast, men är lite trög av sig. Hon kommer nog efterhand. Norskt huvudlag, vanlig vagn och skor runt om som senast.

– 12 Princess Kloster (V75-4) känns bara fin och Henke var väldigt nöjd med hästen senast – kändes så fin hela dagen, men det blev en snöplig galopp kort efter start. Hon kan vara lite spänd första 100, men av träningen att döma är hon absolut på gång. Barfota runt om och norskt huvudlag som senast. Vanlig vagn istället för amerikansk sulky.

– 4 Darah Bibo (V75-5) ser allting bra ut i träningen med och hon var så fin i intervallerna igår. Jag tycker det ser lämpligt ut på förhand då hon har spetsläge och biter ifrån sig bra i den positionen. Hon trivs väldigt bra i jänkarvagnen och den har hon inte haft på några gånger – det brukar kunna ge en kick då. Amerikansk sulky istället för vanlig vagn alltså. Fortsatt barfota runt om och öppet huvudlag.

Momarken lördag:

– Easy Star (lopp 10) ser allting bra ut med. Hon gick okej i kvalet – gick utanpå ledaren då och gick okej. Efteråt har hon varit fin och hon är under lite utveckling.

– Readly’s Dream (lopp 10) är allting bra efter kvalet – gick riktigt bra där måste jag säga. Gick hela vägen in mot mål och nu ska vi plocka alla skorna och jag hoppas det ska ge ytterligare en kick. Hon är den vassaste av dem för dagen och allt har varit bra mellan loppen.

Åby söndag:

– Begum Kronos (lopp 5) kämpar på, men får ofta tunga lopp för hon är trög från start. I det här gänget ska hon ändå räknas tidigt tycker jag.

Solvalla söndag:

– 3 Woodbury Wine (V4-1) är lite renoverad efter förra starten. Hon har lite problem med travet i svängarna och nu hittade vi lite nya ömma punkter som hon blivit behandlad på. Träningen är bara positivt, men hon möter tuffa hästar. Förberedelserna har gått bra i alla fall. Barfota runt om, vanlig vagn och öppet med murphy.

– 6 Lucifer Sam (V4-2) känns bara bra och går fint varje gång nu. Han kommer säkert gå bra, men är lite trög från start och hamnar säkert en bit bak. Det är tufft motstånd, men hästen är i fin författning. Vanlig vagn och öppet huvudlag med murphy och rulle. Barfota runt om istället för barfota fram.

– 6 Global Company (V4-3) kämpar på och gör så gott han kan. Han gör det helt okej och senast var det lite krafter sparade. Jag hoppas vi kan ta en finalplats. Nu blir det amerikansk sulky istället för vanlig vagn och barfota runt om istället för barfota fram. Fortsatt öppet med murphy.

– 3 Global Cashflow (V75-5) ser allting bra ut med efter Kriteriet. Han är pigg och glad och nu går han med bakskor, men annars blir det norskt huvudlag och vanlig vagn som senast. Allting tyder på att han ska gå bra igen för han verkar ta loppen på bästa vis. Han har inte stått över ett jobb efter Kriteriet och vi har kollat upp honom utan anmärkning. Det är en väldigt tålig häst.

– 5 Ready Tonight (V75-6) galopperade från start senast och det var snöpligt. Han känns bara bra och är verkligen på gång – vi hoppas på en finalplats. Barfota runt om, amerikansk sulky och öppet med murphy och rulle som senast.

– 11 Furies Rain (V75-7) är också i fin författning och kom aldrig till efter Färjestad senast. Svårt läge har han, men allt är bra med hästen. Amerikansk sulky likt näst senast. Barfota runt om och öppet med murphy och rulle som senast. 

Berlin söndag:

– Lazar Flevo (lopp 4) har fått en hovböld och får stanna hemma.

– Toto Barosso (lopp 13) ser allting bra ut med och det var en väldigt fin avslutning i Hamburg. Han känns bara fin efteråt och allting tyder på att han ska gå bra.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”