Nov
13
2021

Lördag och söndag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Bjerke lördag:

5 Toto Barosso (V75-6) tror vi är bra i ordning. Senaste loppet kan man glömma då han blev så uppstressad av alla materialfel. Han är lite opålitlig, men vi tror att han är i form – han var ju strålande i Hamburg exempelvis. Det blir barfota runt om, helstängt och vanlig vagn som senast.

– 3 Pere Ubu (V75-7) gick bra senast och har bra läge så ambitionen är att köra i ledningen. Det blir amerikansk sulky istället för vanlig vagn. Fortsatt barfota runt om och norskt huvudlag.

– 8 Ready Tonight (V75-7) har tagit två snöpliga galopper på sistone, men vi tror inte att det varit några fel på hästen. Han känns bara fin och det blir barfota runt om och helstängt med murphy som senast. Vanlig vagn istället för amerikansk sulky. Vi tror att alla tre har form och att ingen direkt missgynnas av att inte ha körspö.

Åby söndag:

– 2 Inara O.E. (GS75-1) går helt okej utan att ha det där lilla extra. Det är en typisk platshäst som får smyga med. Vanlig vagn, öppet huvudlag och skor runt om som senast.

– 6 Zola Love (GS75-1) var det plus i kanten för. Det var ett väldigt fint intryck när hon vann på Mantorp och allt ser bra ut. Öppet med murphy och vanlig vagn som senast. Skor runt om istället för barfota bak då hovarna växer mycket sämre nu på hovarna. Hon går med väldigt lätta skor och det är säkert ett litet minus, men vi har väldigt lätta skor som sagt.

– 4 Judy Mowatt (GS75-3) kämpar på bra och gör så gott hon kan och det är en typisk platshäst. Spår fyra volt bör hon klara eftersom hon är väldigt förnuftigt så jag räknar med att hon reda ur det. Det blir barfota bak och vanlig vagn som senast. Däremot kör vi med halvstängt huvudlag istället för öppet huvudlag då hon varit lite trög innan.

– 7 Wish Lane (GS75-3) är väldigt stökig och stänkrädd och hon strular till det för sig. Men hon är ju bra för klassen och rätt vad det är så klickar det rätt för henne. Det blir barfota bak, öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

– 12 Balashi (GS75-5) tränar som han ska, men det är svåra förutsättningar den här gången. Så den här gången får man ligga lågt och hoppas det kan lösa sig så han tar en framskjuten placering. Barfota bak, öppet med murphy och vanlig vagn som senast.

– 4 Beluga West (GS75-6) har fin form och är gynnad av distansen – det är jag övertygad om. Hon tuggar på bra, men har aldrig gått 3100 tidigare och det är bara ston nu. Hon kämpar verkligen väl och det blir öppet med murphy och rulle, vanlig vagn och barfota runt om som senast.

– 9 Eye On The Hill (GS75-7) är lite trög av sig och springer och håller igen tycker jag. Hon har inte vunnit lopp i år, men hon är lite på gång tycker vi ändå. Det blir barfota runt om, amerikansk sulky och helstängt huvudlag som senast.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”