jul
23
2021

Stochampionatshelgen!

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Axevalla fredag:

– Kinky Steel (lopp 3) har fått två lopp för oss och nu är han renoverad efter lite skavanker han hade senast. Jag tror han räcker bra för klassen, men läget gör att man får ligga lågt.

– 9 Ready Tonight (V64-5) har inte hittat formen riktigt i år och han söker den kan man säga. Vi får försöka köra snälla med honom och se om han kommer upp i varv snart, så jag får ligga lite lågt här. Barfota runt om, vanlig vagn och helstängt huvudlag som senast.

– Forever Shadow (lopp 13) går helt okej, men springer och håller igen lite i loppen. Han går helt okej, så vi hoppas att han tänder till snart med lite tätare starter. Norskt huvudlag.

Axevalla lördag:

– 8 Eye On The Hill (V4-3) har det inte varit något riktigt tryck i. Hon går okej utan att ha det där lilla extra. Träningen är helt normal, så vi får starta på och hoppas att hon hittar formen. Vanlig vagn istället för amerikansk sulky. Barfota runt om och helstängt huvudlag som senast.

– 11 Adde S.H. (V75-1) känns bara bra och det var synd på läget för det är svårt från spår elva. Hästen verkar nämligen vara i god form, så vi får hoppas på tur härifrån. Barfota runt om, helstängt huvudlag och amerikansk sulky som senast.

– 1 Havbergs Classic (V75-2) utvecklas hela tiden och nu var det länge sedan med voltstart, så det är lite svårbedömt hur han hanterar det. När han gick i ”nolleloppet” var det inga problem i alla fall. Han utvecklas hela tiden och jag tror han kommer gå ett bra lopp. Barfota bak, helstängt huvudlag och vanlig vagn.

– 2 Morell (V75-3) gör sitt bästa och man får smyga med henne, så kan hon ta en god placering. Det är målsättningen i det här loppet. Barfota runt om, vanlig vagn och can’t see back höger/murphybländare vänster.

Axevalla söndag:

– Aperol Broline (lopp 1) känns fin och var bra i kvalet. Allt har varit bra efteråt. Hon är mycket tränad så det är en intressant debutant.

– Lady Larissa (lopp 1) har tränats mycket och jag är lite orolig för spåret. Hon är väldigt svårbedömd tycker jag, men vi får börja någonstans. Hon går med skor och vanlig vagn. Det är alltid intressant med debutanter, men jag är osäker var jag har hästen.

– 1 Begum Kronos (V75-1) gick riktigt bra i kvalet – gick rejält upploppet ned. Där är formen bra och läget blev också. Det är väl inte sannolikt att vi kan hålla ledningen – vi får ju prova såklart. Jag tror på en bra insats då hon känns bara fin. Helstängt huvudlag, barfota runt om och amerikansk sulky som senast.

– 9 Global Cashflow (V75-3) känns fin och har bara tränat på sedan han vann. Nu möter han tuffare hästar än han brukar och jag tror han kommer gå bra. Det blir inga ändringar – öppet huvudlag, vanlig vagn och skor runt om.

– 3 Global Agreement (V75-5) sprang och bromsade hela loppet, men hade omöjligt läge från början och det gick jämnt 10-tempo när han hade sjätte ytter. Han har vunnit alla sina lopp från spets och målsättningen är att köra där. Han känns fin i träningen och det blir öppet med murphy och rulle, amerikansk sulky och barfota bak.

– 10 Look Håleryd (V75-5) är på gång tycker jag. Han ska få på helstängt istället för öppet huvudlag. Han kommer nog gå in en fin period nu då han känns på gång. Det blir amerikansk sulky och barfota runt om som senast.

– 12 Darah Bibo (V75-6) har stått över lite för småskavanker, men jag var nöjd med ett banjobb för någon vecka sedan och nu provar vi igen. Det är ett bra sto, men jag misstänker att hon behöver ett lopp i kroppen för att komma upp i varv. Plan A är att köra ett försiktigt upplägg. Vanlig vagn istället för amerikansk sulky. Öppet huvudlag och barfota runt om som senast.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”