aug
25
2021

Åby onsdag

Intervjuer med Peter i samarbete med Spelvärde.se.

Åby onsdag:

– 2 Stens Surprise (lopp 3) slog ihop och galopperade från start senast. Känns allmänt uppåt och det känns som att han börjar släppa till nu, men är lite svår i tempoväxlingarna.

– 4 Luca Di Quattro (lopp 3) är en häst som behövt mycket tid. Har varit rullig och jobbig att träna ned. Känns helt okej nu, men jag kan inte säga att han glänser. Vi får se vad som händer när vi börjar tävla – han är mycket, mycket tränad.

– 8 Kinky Steel (lopp 4) blev lite trött från ledningen senast och jag hade förväntat mig en vassare insats. Det blev ändå en 08-öppning och man kanske hade för höga krav på honom. Vi har inte hittat några fel och vi provar igen och nu plockar vi av framskorna.

– 2 Charlotta S.H. (lopp 5) hänger med och har inte det där lilla extra, så det är en häst man får smyga med. Det passar bra att hon tävlar på Åby.

– 4 Global Agreement (V86-1) känns bara uppåt och jag har varit så kaxig och sagt att kör vi det här loppet tio gånger, så vinner han åtta. Jag vidhåller det. Det blir barfota bak, murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan samt amerikansk sulky som senast.

– 2 Darah Bibo (V86-3) är allmänt uppåt och gick riktigt bra i skymundan senast. Allt ser bra ut efteråt och läget blev bra. Jag tror hon vinner lopp när som helst och nu åker amerikanska sulkyn på. Kommer hon till ledningen blir hon svår att plocka ned. Det blir i övrigt barfota runt om och öppet huvudlag som senast.

– 9 Mahma Lane (V86-3) får vi inte till riktigt i år och hon hänger bara med. Vi måste se bättring innan vi vågar tro på henne. Det blir barfota runt om, murphybländare på insidan och can’t see back på utsidan som senast. Vanlig vagn istället för amerikansk sulky.

– 5 Vasco (V86-7) känns ju som han tar loppen rätt, så han utvecklas hela tiden. I morgon lägger vi på amerikansk sulky och så rycker vi tussarna för första gången. Vi har provat rycktussar i träningen och han blev pigg, så det kanske kan göra en tiondel. Det blir barfota bak, norskt huvudlag och vanlig vagn.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”