sep
4
2021

Startkommentarer lördag

Peter uttalar sig om lördagens V75-hästar.

– 5 Look Håleryd (V75-1) har nyttig form och jag är lite orolig för femtespåret, men Stefan får försöka lirka iväg honom. Lyckas han med det så tror jag att han kommer gå bra. Barfota runt om och helstängt huvudlag som senast. Vanlig vagn istället för amerikansk sulky.

– 6 Grandfather Bill (V75-1) ser allting bara bra ut och vi har väntat på det här loppet för han är precis kvar i brons. Han verkar på hugget i träningen. Kommer han till ledningen är det toppchans, men annars är han sårbar såklart. Som jag uppfattar hästen så är det ingen man ligger i tredje utvändigt och styr på med, för då tycker han inte det är roligt. Ligger han i ledningen blir han väldigt kaxig, så starten kommer avgöra väldigt mycket. Barfota runt om och can’t see back som senast. Vanlig vagn istället för amerikansk sulky.

– 4 Vasco (V75-2) ser allt bra ut med och det blev trångt efter 100 meter senast. Det var inte hästens fel att han galopperade. Han känns bara fin i träningen efteråt och jag tror på en bra insats. Barfota bak, amerikansk sulky och norskt huvudlag som senast.

– 1 Son Hugo Pellini (V75-4) är halsopererad och känns klart starkare i träningen. Nu kör vi barfota runt om för första gången, urryckare och utan käk. Vanlig vagn och norskt huvudlag som senast. Det blir intressant att se honom nu efter halsoperationen och han har varit fin i två banjobb inför detta. Det var han aldrig förr – då var han alltid kall i banjobben. Så det bådar gott. Bara andningen fungerar, för det är en grym travare det här. Jag trodde det var en värsting tidigt, så jag hoppas han får visa det framöver.

– 13 Lucifer Sam (V75-4) är bra i ordning och hoppade i första sväng senast, men är lite känslig när man flyttar honom i sidled. Han känns bara bra i träningen och hans bästa bit är sista 100 – sådana hästar ska man aldrig nonchalera. Han imponerade smått på Charlottenlund och stilen över linjen var ovanligt bra. Det är väldigt svårt läge, men jag vill säga att det var plus i kanten på Charlottenlund. Hade ju fått nytt träningsupplägg och det kan han hjälpt honom en del. Barfota runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag med murphy och rulle som senast.

– 11 Yuvaraj (V75-5) ser allting bra ut med. Som vanligt dåligt läge kan man säga – han har haft väldigt dåliga lägen i år. Att han är favorit? Jag vet inte vad jag säga – jag har inte studerat motståndet. Men jag hoppas att det flyter och han får en bra rygg att gå med. Senast fick han det serverat faktiskt och det var nära att han kvalade in till Derbyt. Det är inte så lätt att bara gå ut och vinna, men hästen verkar vara i fortsatt fin form. Barfota runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn som senast.

Arkiv

Klipp ”Stora drömmar”